Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Почина полицай, охранявал протестите в столицата

Снимка: Здравка Маслянкова

Полицейски служител е починал след  операция в лечебно заведение в столицата, предаде БНР. Той е участвал в охраната на протестите преди дни. След края им, при опит да прескочи парапет, се наранява.

Откаран е в болница, а след установена фрактура на крака, е бил опериран.

Няколко часа след интервенцията се е почувствал зле и въпреки усилията на медиците, служителят е починал.

Точната причина ще бъде изяснена от аутопсия.

Към момента няма данни смъртта на полицая да е пряко свързана с участието му в охраната на протестите в столицата.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Протестно шествие във Варна, ден 27 пореден

Продължават протестните акции във Варна

Днес е третият ден от изграждането на палатковия лагер на кръстовището при общината. Поредният протест ще започне след 18:30 часа. Вчера протестиращите организираха шествие, което премина по бул." Осми приморски полк"  до паметната плоча на В.Левски и отново се върна пред общината. Преди минути стана ясно, че протестиращи в..

обновено на 05.08.20 в 20:23

Медици настояват за изграждането на нова Инфекциозна клиника във Варна

Ръководството на болница Света Марина във Варна и академичната общност настояват да бъде финансирано изграждането на нова инфекциозна клиника във Варна, за да се повиши капацитетът на здравеопазването в морската столица. Въпреки амортизираната сграда на Инфекциозната клиника персоналът поддържа хигиенните и санитарни дейности на необходимото ниво,..

публикувано на 05.08.20 в 18:25

Огнище на Африканска чума по свинете във Варненско констатира БАБХ

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в стопанство за отглеждане на животни от породата Източнобалкански свине (ИБС) в с. Юнец, област Варна. Последното огнище при ИБС беше регистрирано на 23.04.2020 г. в област Шумен, предаде БНТ...

публикувано на 05.08.20 в 17:55

Откриха незаконно сметище от стари гуми и строителни отпадъци край Варна

Незаконно сметище от стари автомобилни гуми и строителни отпадъци беше открито до защитената местност “Побити камъни” край Варна. При направената проверка от екоинспекцията е установено, че няма замърсяване на почвата. Мястото трябва да бъде почистено от собственика на земята, предаде БНТ...

публикувано на 05.08.20 в 17:44

Центърът по медиация към Окръжен съд Добрич ще бъде представен на 7 август, петък

 Публичното събитие цели да се популяризира културата за разрешаване на спорове по доброволен начин. До момента подобни центрове по медиация функционират към Окръжните съдебни палати във Велико Търново и Враца. Информация на кореспондента Мая Щърбанова Събитието в Центъра по медиация в Добрич се организира по Оперативната..

публикувано на 05.08.20 в 17:26

В област Варна са проверени над 360 души спазват ли домашна карантина

За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 367 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Установено е едно нарушение, има образувана една проверка.  Разследванията, започнати по време на..

публикувано на 05.08.20 в 16:58

Стоичков: Коронавирусът е измислен от специалисти

Носителят на Златната топка Христо Стоичков обяви, че според него новият коронавирус е планиран от години от специалисти в областта и затова успява да нанесе толкова щети по света. Своето мнение бившият български национал сподели в интервю за аржентинската медия Infobae...

публикувано на 05.08.20 в 16:55