Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"По първи петли" на 27 юли с Ваня Славова

Снимка: Николай Тодоров

Варненско лято се откри в Летния театър. Една история от 1926 година до днес през погледа на историка Борислав Дряновски и диригента Найден Тодоров.

Живко Петров с равносметка за музиката, за ежедневния труд и за нещата от живота. Разговор на Нина Милошевич.

Изложба – живопис “Фантазмемория” на пловдивския художник Валери Ценов се откри във варненска галерия. Интервю с художника.

Нейно превъзходителство посланикът на Грузия Тамара Лилуашвили откри в Балчик фотоизложба, посветена на столицата на родината си Тбилиси – един от най-старите градове в Европа. Изложбата, която съдържа 24 фотоси от република Грузия, е подредена в ритуалната зала на Балчик в ТИЦ мелницата до 5 август.

Доротея Николова  ни среща с Николай Чакъров - стрийт и графити артист от Варна, който обаче рисува у нас, в Европа, също така  в Съединените щати.

Как хобито може да стане бизнес. Адвокат Николай Балачев, който експериментира с различни вкусове за направата на пивка бира.

Тенденции в лятната мода и по-специално модата на плажа: бански и аксесоари. Разговор с Десислава Димитрова-моден експерт и имидж консултант от Варна.

Преследването на рибен пасаж и по-чистата вода са възможните причини за появата на двата делфина, най-вероятно от вида муткур, обясни главен асистент д-р Фериха Церкова, ихтиолог в Института по рибни ресурси във Варна. На гледката се радваха всички от на 150 метра от брега и къпещите се в морето.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО в понеделник, 19 април

Репортаж от последно заседание на делото за отказания добив на газ в Добруджа на фирма „Русгеоком БГ“ от РИОСВ Варна, преди обявяване на казуса за решаване; Серия от срещи в община Аврен започват от днес, в които ще се обсъжда с граждани възможността за транспорт между населените места; Семейството на Силвия Петрова има нужда от нашата..

публикувано на 19.04.21 в 11:12

НОВИЯТ ДЕН на 19 април с Иван Барбов

Започваме с репортаж за най-новото приложение „Health Buddy+“ на Световната здравна организация и УНИЦЕФ. Чрез него ще можем да получаваме проверена и достоверна информация, свързана със здравето. Какво е бъдещето на стадион „Варна“? Поредната благородната инициатива на доброволците от младежката организация „Делфините“, които..

публикувано на 19.04.21 в 05:51

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в чужбина, гласуване по пощата, мажоритарен вот, промени в начина, по който функционира Централната..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 април със Светлана Вълкова

100 години ДТ „Стоян Бъчваров”: Анна Сливкова откри в Белгия първата пиеса, поставена на варненска сцена Премиера на открита сцена в Държавен куклен театър – Варна – „Трите прасенца” Две изложби тази седмица: юбилейна експозиция на Марина Варенцова-Русева и „Стая с безброй истории” на Татяна Харизанова Поетесата Елка Няголова..

публикувано на 16.04.21 в 12:49

Познаваме ли екопътеките и алтернативния туризъм?

Туризмът има много лица, а днес ще подходим колкото разтоварващо, толкова и аналитично.  Гостуват ни две дами - Мая Иванова от Висшето училище по мениджмънт и Гергана Славова от Икономическия университет. Те съставиха анкета за екопътеките в България като място за бягство и отдих по време на пандемия. От тях ще чуем какви са нагласите и тенденциите при..

публикувано на 16.04.21 в 10:28
Chart

#629 ТОП 20 (16.04.2021-23.04.2021)

публикувано на 16.04.21 в 07:55

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова ще ни разкаже още в 8.15 часа. Улицата на готвачите за пореден път ще събере във..

публикувано на 16.04.21 в 06:15