Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестно автошествие ще се проведе утре във Варна

Снимка: БГНЕС

Протестно автошествието готвят утре във Варна недоволни от управлението на страната.  Очаква се автопоходът да започне в 10 часа и да продължи до около 13 часа.

Маршрутът обхваща Аспаруховия мост.

"Протестно автошествие във Варна е в подкрепа на Общонационалния митинг-протест в София.

След повече от 20 дни на протести и над 100 000 българи протестиращи в София, не трябва да се отказваме, а да ставаме още по-настоятелни“, пишат организаторите.

Те уточняват, че всеки, който иска оставката на правителството е добре дошъл със своята кола, мотор или друго превозно средство. Помислено е и за тези, които нямат МПС, те също могат да подкрепят шествието, като се повозят в автомобила на някой от протестиращите.

Сборнитя пункт е под Аспаруховия мост. Организаторите казват, че няма да спрат движението, но ще се движат бавно.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще се търси друг хотел в Несебър за настаняване на туристи под карантина

Нямаме договор с хотела в Несебър, определен за настаняване на туристи под карантина за коронавирус и ще се търси друг, след като гражданите са против, каза министърът на туризма Марияна Николова. Припомням, че вчера жители на Несебър протестираха срещу избрания хотел за настаняване на туристи с Ковид-19.  Николова уточни, че мястото е било..

публикувано на 06.08.20 в 13:00

СЕМ: Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима

Съветът за електронни медии изразява сериозно безпокойство от зачестилите посегателства срещу журналисти. Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима в едно демократично общество. Това се казва в позиция на СЕМ. Особено в държава..

публикувано на 06.08.20 в 10:56
Президентът Румен Радев направи изявление пред медиите.

Радев: Управлението върна историческия часовник на България към зората на прехода

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позици я, заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС. Радев откри представянето на първата част на Националния..

обновено на 06.08.20 в 10:49

204 са свободните места в гимназиите с прием след VII клас във Варна

Четвъртото класиране за прием след седми клас в учебни заведения във Варна  и региона вече започна.  То ще продължи до 10 септември. Това съобщи Венцеслава Генова, началник на РУО-Варна. В област Варна има обявени общо 501 свободни места, от които 204 са за град Варна. Извън системата са все още малко над 120 ученици, които и след третия..

публикувано на 06.08.20 в 10:15

Има ли вече свободен достъп до плажа в Русалка

Темата за свободния достъп до плажовете по родното ни Черноморие е актуална всяко лято. Примерите за липсата на такъв с годините стават все повече. Още преди започването на активния летен сезон, стартирал по-късно тази година, в средата на юни месец община Каварна издаде заповед за премахването на бариерата на входа на Ваканционното..

обновено на 06.08.20 в 09:52
Томислав Дончев

Томислав Дончев: Възможен вариант е оставка на кабинета през септември

Възможен е вариант за оставка на правителството в края на септември, за да може до тогава Народното събрание да приеме най-важните, според управляващите, промени в нормативните документи и закони и така страната да влезе по-подготвена в есенния и зимния период.  Тази идея лансира пред „Нова телевизия“ вицепремиерът Томислав Дончев. Той..

публикувано на 06.08.20 в 09:46

75 години от американската атомна бомбардировка над Хирошима

В Япония днес си спомнят една от най-страшните трагедии не само в историята страната, но и на цялото човечество. Атомната бомба изтрива от лицето на земята Хирошима. Половината от жителите, 143 хиляди, умират или от взрива или по-късно от раните и облъчването. Оцелели, техни близки и други хора отбелязаха годишнината от трагедията в Парка на..

обновено на 06.08.20 в 09:35