Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фолклорно дефиле открива Панаира на занаятите в 20 часа

| обновено на 01.08.20 в 18:21

Варна  и това лято е домакин на Международния панаир на занаятите и изкуствата.

Панаирът се провежда се всяка година в Морската градина /между “Морско казино” и Сцена “Раковина”.

За откриването тази вечер в 20.00 ч. от входа на Морската градина ще тръгне фолклорно дефиле.

Танцов  ансамбъл Варна ще поведе  първите посетители през цялото изложение под звуците на най-красивите български ритми, танцувайки красивите ни български хора.

Традициите и съвремието в изкуството събира Международният Панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" . Той стана  място за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката.

Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо създаването на уникални творби.

През 2020 год, част от събитията, включени в съпътстващата програма, ще бъдат online.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Апелативният съд във Варна увеличи с 2 години наказанието на мъж, убил съпругата си

Апелативният съд във Варна увеличи от 18 на 20 години затвор наказанието на мъж, убил съпругата си , съобщиха от пресслужбата на съда. На първа инстанция Борислва Н., който беше признат за виновен за убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост Окръжният съд присъди "лишаване от свобода" за срок от 18 години, което заради..

публикувано на 10.08.20 в 11:18
Снимката е илюстративна.

Около 800 декара гора е унищожена при пожара край Шумен

Около 700 декара широколистна гора и 100 декара иглолистна гора са изгорели при пожар край Шумен, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР. Изгоряла е и една дървена барака във вилната зона на квартал "Дивдядово". Дванадесет противопожарни автомобила са били на мястото на инцидента. Помощ в гасенето на пламъците в ниската част на гората са оказали около..

публикувано на 10.08.20 в 11:06

"Най-сладкият ден“ ще се проведе на 15 август във Варна

11-ото издание на детския и младежки културен форум „Най-сладкият ден“ ще се проведе на 15 август във Варна. За  поредна година тече организацията за най-мащабния детски и младежки културен форум, който по традиция е на открито. Тази година основателите на инициативата добавят и огромна отговорност. Предвид обстоятелствата събитието ще бъде..

обновено на 10.08.20 в 11:01
Емил Димитров

Емил Димитров: Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори и по Черноморието

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие. Това предупреди в Сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Той коментира, че за Варна има решение през Девня и язовир „Цонево“, но за Южното Черноморие нещата не стоят по този начни. Димитров каза, че на Нова година "Камчия" е бил..

публикувано на 10.08.20 в 10:32

“Провадия-Солницата” отвори за посетители

“Провадия-Солницата” отваря за посетители от днес. Решението е взето след множество запитвания от желаещи да посетят смятания за най-древен град в Европа, съобщи за радио Варна проф. Васил Николов, ръководител на разкопките на 16-ят поред археологически сезон. Преди откриването на сезона на 1 август, той каза, че обектът няма да приема никакви..

обновено на 10.08.20 в 10:24

Ново издание на помагалото "Моята България" и за учениците от горните класове

Фондация „Българска памет” продължава  издаването на помагалото за обучение по история „Моята България” ,този път за ученици от горния курс. Д-р Милен Врабевски –автор на идеята отново е събрал екип от известни историци, които на достъпен език разказват историята на България от античността до днес. Вече трябва да се каже истината за българскта..

публикувано на 10.08.20 в 10:00

Започва поетапно затваряне на хотелите в Албена след 15 август

Курортният комплекс „Албена“ започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е все по-намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви Северното ни Черноморие за опасна дестинация. Епидемичната обстановка ва комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи. Заради спада в броя на..

обновено на 10.08.20 в 09:17