Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ретро коли и мотоциклети на парад в Добрич

Ретро автомобили и мотоциклети от цяла България ще бъдат разположени по алеите на Градски парк „Свети Георги”. Жителите и гостите на Добрич ще имат възможността да се докоснат до красивите старинни и класически возила, да ги разгледат и да се снимат с тях.  В програмата е включена и обиколка на града. 

Събитието ще се състои на 15 август в градския парк „Свети Георги“. Официалното откриване ще бъде в 12 часа, последвано от награждаване на участниците в 14 и обиколка на града в 15 часа.

Миналата година над 100 ретро возила се събраха на парада в Добрич. Най-старият автомобил, който посетителите имаха възможност да видят, е „Джаует“ от 1 926 година, а най-старият мотоциклет беше “Harley-Davidson” от 1 927 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Варненско село с нулева безработица посреща гости и за сватбен туризъм

Китното село Аспарухово е разположено на около 85-90 километра от Варна, на северния бряг на язовир "Цонево", почти на границата между Варненска и Бургаска област . Ченге, както е старото име на селището, и както го наричат все още много от жителите на областта, е известно и популярно със селския си и риболовен туризъм.  Основният поминък в..

обновено на 14.08.20 в 13:03

Как в Турция примамват туристите да купуват екскурзии

Хитър начин да заставят туристите да купят екскурзии още първия ден са измислили гидове в Турция, съобщава РИА Новости. Още в първия ден на почивката гостите биват информирани, че ако искат да напуснат хотела трябва да се запишат на екскурзии, за да им поставят..

обновено на 14.08.20 в 10:43
вода здраве лято жега

Тайната на дълголетието: Чаша вода на празен стомах сутрин

Турците казват: лесно е, като да изпиеш чаша вода. Изненадващо този прост навик може да донесе огромни ползи за нашето тяло и можете да почувствате положителни промени само за няколко седмици. И така, какво се случва с тялото ви, ако започвате всеки нов ден с..

обновено на 14.08.20 в 07:24

Международен пикник събира идеи за развитието на Добрич на 15 август

Международен пикник „Добрич в бъдеще време“ ще се проведе на 15 август в Добрич. Той е част от инициативата  „Глобален Добрич“, а мястото за пикника е Градският парк „Св. Георги“. Идеята на събитието е да се съберат хора от всякакви възрасти ис различни професии, които да дадат своите идеи за развитието на града, в който живеят...

публикувано на 13.08.20 в 17:29

Безплатно сърф училище в Шабла

Продължава проектът „Начални познания по ветроходство” за развитие   на водните спортове  на Морски клуб Шабла. Проектът е разработен с оглед на създаване на условия за предизвикване на интереса на децата над 14 годишна възраст към здравословната  физическа активност, увеличаване  и разнообразяване на възможностите за участие в спортни..

обновено на 13.08.20 в 15:47

Варна рисува Варна

Варна рисува Варна” на 13 август от 14ч. в Морската градина. Събитието ще се проведе за първи път в морската столица и е покана към всички, които искат да нарисуват символите на Варна – море, гларуси и др. Организатор са Община Варна и Сдружение за славянска култура, с любезното домакинство на Детски кът Варна. Очаква се да бъде поставен рекорд..

обновено на 13.08.20 в 15:45

Сокът от грейпфрут става смъртоносен, когато се консумира с определени лекарства

Соковете от някои цитрусови плодове могат да имат отрицателни ефекти върху тялото, ако приемаме редовно лекарства, предупредиха канадски изследователи. Сокът от грейпфрут става смъртоносен, когато се консумира с определени лекарства. Това предупреждение отправиха..

публикувано на 13.08.20 в 14:10