Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Екипажът на "Спейс Екс" се завръща на Земята

Американският космически кораб Crew Dragon с астронавтите Дъглас Хърли и Робърт Бенкен на борда се разкачи от Международната космическа станция (МКС) в събота в 19:35 часа /местно време - източното крайбрежие на САЩ/, оповести в уебсайта си Националната администрация по аеронавтика и космическо пространство на САЩ (НАСА).

Кацането на кораба край бреговете на Флорида е планирано за неделя в 14:42 /местно време/. Мястото на кацане зависи от метеорологичните условия, съобщи ръководителят на програмата за търговски полети Стив Стих. Ще се вземат предвид параметри като височина на вълната, сила на вятъра, отсъствие на валежи или фронт, видимост и възможности за полети на хеликоптер със спасителен екип.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Веселин Марешки

На България са й нужни велики българи, а не Велико народно събрание, смята Веселин Марешки

Председателят на "Воля"  и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки коментира във Варна идеите на премиера за свикване на Велико народно събрание и намаляване броя на народните представители като заяви,че ни трябват повече изцяло мажоритарни избори: Според Марешки мнозинството в парламента не може да събере повече..

публикувано на 14.08.20 в 17:40

В Деня на Варна - 15 август променят движението в центъра на града

Във връзка с организиране на празнична програма по повод честване на празника на Варна -на 15.08.2020 г. (събота), от 10:20 часа до приключване на мероприятието (около 11:15 часа) ще бъде преустановено движението: по бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”; бул. „Владислав Варненчик” - в..

обновено на 14.08.20 в 17:23
Снимката е илюстративна

67 нови курсанти прекрачиха днес прага на Морско училище

67 младежи и девойки се вляха в курсантските редици на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Днес бъдещите офицери официално прекрачиха прага на Морско училище , съобщиха от МО. Сред тях са и курсантите за специалността "военен лекар",която е пилотен проект между Морското..

обновено на 14.08.20 в 17:21

Рентите са много високи смятат от Асоциацията на земеделските производители

Проблем е, че рентите са много високи и много земеделци работят с банкови кредити. Т ова заяви пред БТА в Плевен Венцислав Върбанов - председател на Асоциацията на земеделските производители в България. Той е убеден, че нивата на рентите преминават вече "прага на търпимостта". "В един момент много хора, които ползват наета земя, могат да..

публикувано на 14.08.20 в 17:11

Санитар от хоспис във Варна е с положителна проба за COVID-19

Регистриран е втори случай на лице с положителна проба за COVID-19 в хоспис във Варна, съобщиха от РЗИ в крайморския град. Положителната проба е на санитар, който веднага е изолиран. От взетите проби на всички домуващи и обслужващ персонал, получените резултати са отрицателни за COVID-19. Работят се пробите на още трима души от..

публикувано на 14.08.20 в 16:55

Фестивалът "/не/Възможното образование" ще представи в Добрич филми за алтернативите в ученето

Фестивалът "/не/Възможното образование" ще представи в Добрич селекция от документални филми за алтернативите в ученето, съобщават от общината за събитието, което ще се състои в дните 17-20 август. В кинозала ще бъде превърната терасата на литературното кафене в етнографския комплекс "Стария Добрич", като се очаква в дискусиите да се включат..

публикувано на 14.08.20 в 16:49

Испания затваря нощните клубове в цялата страна

Всички испански региони са се споразумели да разпоредят затваряне на нощните клубове и забрана на пушенето в открити зони, когато е невъзможно да се поддържа безопасна дистанция. Това са част от мерките, чиято цел е да се овладее нарастването на броя на заразените с новия коронавирус, обяви днес министърът на здравеопазването Салвадор Иля, цитиран от..

публикувано на 14.08.20 в 16:39