Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бързато отслабване крие сериозни опасности

При бърза загуба на тегло се наблюдава силно отделяне на токсини в кръвта и тялото се отрови със собствена мазнина, разказва Елена Астахова, специалист по хранене, в интервю за телевизионния канал "360".

Човешката телесна мазнина е „вторично депо“ на токсини. Ако черният дроб не може да се справи с интоксикацията на организма, той прехвърля всичко в мастната тъкан. Лекарят съветва да се избягва рязкото ограничаване на храната.

Екстремните видове хранене не са подходящи, трябва много деликатно да се премине на балансирана диета, постепенно намаляване на порциите и поддържане на нервната система. Когато се избират правилните храни, които намаляват теглото и тези, от които то се покачва, тогава използването на мазнините като енергиен източник върви много добре и без крайности, отбеляза Астахова.

Диетологът препоръчва балансиране на всички видове храни за сериозна загуба на тегло. Астахова акцентира върху значението на правилното разпределение на протеини, мазнини и въглехидрати в храната.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме европейските дни на наследството с над 300 събития в цялата страна

България за пореден път ще се включи в инициативата „Европейски дни на наследството” (ЕДН) – съвместен проект на Съвета на Европа и Европейската комисия, която тази година се провежда под надслов: „Европа, общо наследство”, съобщиха от Министерството на културата...

обновено на 14.08.20 в 16:31
Корнелия Нинова

Нинова: Борисов е разрушител, той не може да рестартира системата

"Темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Включително от г-н Борисов в критични за него и партията му моменти". Това написа Корнелия Нинова в социалната мрежа, предаде репортер на БГНЕС...

публикувано на 14.08.20 в 16:17

Лекарският съюз и Здравната каса подписаха анекс към Националния рамков договор

Българският лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ са подписали анекс към Националния рамков договор, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Над 350 болници ще работят с увеличени цени на всички клинични пътеки, като увеличението е с 10 на сто. Решението влиза в сила от 1 август. В..

публикувано на 14.08.20 в 16:03
Снимката е илюстративна

Откриха златна жила с 19 тона злато на границата между Сърбия и България

Канадската компания „Medgold Resources” обяви, че в Южна Сърбия на границата с България и Северна Македония е открила около 7 милиона тона руда, съдържаща около 19,3 тона злато. Проучването е в рамките на проекта „Тламино”, а стойността на откритите златни залежи..

публикувано на 14.08.20 в 15:40
Красимир Каракачанов

ВМРО предлага шест промени в Конституцията

Това обяви час  след изявлението на премиера председателят на ВМРО Красимир Каракачанов във Фейсбук профила си Става дума за: ·   Образователен ценз ·   Задължително гласуване ·   Гарантирани права и гражданство на всеки етнически българин ·   Връщане на донаборната служба ·   Гарантиране на семейството като съюз..

публикувано на 14.08.20 в 14:56
Снимката е илюстративна

67 нови курсанти прекрачиха днес прага на Морско училище

67 младежи и девойки се вляха в курсантските редици на Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ във Варна. Днес, 14 август бъдещите офицери официално прекрачиха прага на Морско училище , съобщиха от МО. Церемонията по тържественото приемане се състоя..

публикувано на 14.08.20 в 14:36

Ден на отворените врати в НОАП „Н. Коперник“ за празника на Варна

За празника на Варна – 15-ти август, Народната астрономическа обсерватория и Планетариум „Н. Коперник“ организира „Ден на отворените врати“. Програмата включва няколко прояви: Демонстрации на звездното небе в залата на планетариума - за посетителите ще се покажат три 30-минутни демонстрации на летните съзвездия, легендите за митичните..

публикувано на 14.08.20 в 14:21