Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

25 души от дома за възрастни „Гергана“ във Варна са с коронавирус

25 души от дома за възрастни хора „Гергана“ във Варна са с положителни проби за коронавирус, съобщиха от общината. 

Трима от заразените са от персонала, останалите 22 души – потребители на дома.

Всички са в добро общо състояние, без симптоми.

Създадена е необходимата организация за обслужване на положителните лица, които са изолирани.

В дома продължава да се извършва четирикратна дезинфекция и почистване на помещенията.

Информацията е от пресцентъра на Община Варна


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестът във Варна

Пред сградата на Община Варна се събраха граждани за пореден път, да изразят своето недоволство от управлението на страната... Денят е 22 септември, 75-и за протестите у нас . Може да проследите на живо във фейсбук страницата на Радио Варна детайлите и изказванията на гражданите, които все пак си честитиха празника и погледнаха към..

публикувано на 22.09.20 в 18:45

Новите кораби на ВМС пристигнаха днес във Варна (фотогалерия)

Новите кораби на ВМС, които бяха купени "втора ръка" през есента на миналата година от Нидерландия, пристигат този следобед във Варна, научи Радио Варна.Те са натоварени на полупотопяем тежковоз, който плава под флага на Кюрасао. Минните ловци са натоварени на 7 септември в Нидерландия и се очаква преди 16 ч. да преминат през канала море-езеро, а утре..

обновено на 22.09.20 в 16:31

Варна ще играе на 26 септември

За четвърти път градът ни е част от националната кампания БЪЛГАРИЯ ИГРАЕ. Поканата е към Семейства с деца и Възрастни с деца - за събота от 11.00 до 15.00 часа в Морската градина край казинот. Ще има игри от спортен и ментален характер, както и уникални ретро адаптации – например на лагерни колички, катапулти, кокили и други...

публикувано на 22.09.20 в 14:50

България отбелязва 112 години от своята независимост

Решението за обявяването на българската независимост е взето през август 1908 г. на среща на княз Фердинанд и министър-председателя Александър Малинов в Унгария. На 22 септември същата година в черквата "Св. Четиридесет мъченици" България е обявена за независимо царство, а княз Фердинанд I приема титлата цар на българите, за да подчертае..

обновено на 22.09.20 в 10:25

Музеите в Добрич отварят врати за празника

В празничния 22 септември във военното гробище и други музейни обекти в Добрич е Ден на отворените врати, съобщават от общината. В мемориалния комплекс, който е най-големият в страната от времето на Първата световна война, са положени костите на 3500 воини от десет народности в шест национални армии и толкова вероизповедания. Добруджанци..

публикувано на 22.09.20 в 09:36

Денят ще е без автомобили по улица "Преслав" във Варна

Сдружение   " Варна - Европейска Младежка Столица” за четвърта година организира "Ден  без автомобили" със затваряне за движение на една от централните улици в града. Участниците в движението ще могат да се придвижват единствено с велосипеди, тротинетки, ролери или пеша във времето от 10.00 до 19.00 часа по ул. "Преслав". Също днес ще..

публикувано на 22.09.20 в 08:39

Посрещаме астрономическата есен в 13.31 часа

В деня на есенното равноденствие започва и астрономическата есен. В първия  есенен ден над цялата страна ще е слънчево и без валежи, с максимални температури между 23 и 28 градуса. Есента е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с пролетта, лятото и зимата. Астрономически тя започва с есенното равноденствие (около 23 септември..

публикувано на 22.09.20 в 06:05