Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Когато избирате университет, избирате перспектива

Надграждайте знания и умения в магистърските програми на Икономически университет – Варна

Икономически университет – Варна е място, където всеки може да намери своята лична причина да придобива мъдрост, смелост и воля за успех. Студентите го определят като модерен, стабилен, проактивен и иновативен университет, а през 2020 г. той чества своята 100-годишнина. Девизът му е: „С академични традиции в бъдещето!“. Ето защо той базира работата си върху опита и традициите, но се стреми да бъде гъвкав във всичко и в частност в процеса на обучение. Това се проявява в бързо развиващата се мрежа от партньорства на университета с бизнеса, публичната администрация, образователни структури в страната и чужбина, нестопанския сектор и др. Той предлага модифицирано класическото образование в посока към постигане на разумен баланс между знания, умения и компетенции с акцент върху „учене чрез правене“ (на място в бизнеса и широко присъствие на бизнеса в университета). Ревниво отстоява мисията си да дава елитно образование, да възпитава любознателни и учещи се, отговорни и отдадени, предприемчиви, честни и открити млади хора, които мечтаят смело и се сбъдват уверено.

През академичната 2020/2021 г. ИУ – Варна осъществява обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър” в две области на висшето образование: 1. „Социални, стопански и правни науки”; 2. „Природни науки, математика и информатика”. Предлагат се 26 специалности в ОКС „магистър” в четири професионални направления: „Икономика”, „Администрация и управление”, „Туризъм” и „Информатика и компютърни науки”.

Три са възможните форми на обучение – редовна (вкл. редовна електронна и редовна модулна), задочна и дистанционна. Изборът на магистърска специалност в Икономически университет – Варна е дългосрочна инвестиция за бъдеща професионална реализация с международно призната диплома и конкурентоспособност на трудовия пазар както в страната, така и в чужбина. Той дава възможност на кандидат-студентите:

• да профилират и задълбочат своята подготовка по вече придобита специалност в ОКС „бакалавър“ или „професионален бакалавър“;

• да получат допълнителна широкопрофилна и интердисциплинарна подготовка по друга специалност, различна от придобитата в ОКС „бакалавър“ или „магистър“;

• да разширят и задълбочат своите икономически и управленски знания, както и да придобият практически умения и компетентности в отделните професионални направления;

• да подобрят възможностите си за професионална реализация с международно призната диплома;

• да извървят своя професионален път уверени, можещи и компетентни.

Завършилите могат да се реализират като ръководни и експертни кадри във всички сфери на икономиката и администрацията. Обучението предоставя възможност за международна сравнимост на получаваните знания и придобитите умения, както и условия за образователна мобилност в множество утвърдени университети в Европа. През месец септември предстои ІІ етап на приема в ОКС „магистър“, като подаването на документи е от 7.09. до 11.09.2020 г. Погрижете се за бъдещето си сега! За повече информация посетете: https://ue-varna.bg/bg/p/7747/priem/magistar

Информация за кандидатмагистърски прием можете да получите : 0882 165676 cmo@ue-varna.bg


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК удължи до 7 декември срока за оферти за машините за гласуване

Срокът за подаване на заявления по обществена поръчка за доставка на машини за гласуване и софтуер за тях се удължава до 23:59 ч. на 7 декември, поради извършена корекция в документацията за възлагане на обществената поръчка , съобщава Централната избирателна комисия. ЦИК иска да купи 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване с..

публикувано на 30.11.20 в 16:12

Започна антиспин кампания "Пазя себе си, пазя и теб" във Варна

Антиспин кампания, посветена на Световния ден за борба със СПИН - 1 декември , започна във Варна. Организираната за дванадесета поредна година акция ще се продължи от 26 ноември до 3 декември. Кампанията е под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ и се провежда онлайн в социалните мрежи  фейсбук  и  инстаграм  чрез профилите на дирекция „Превенции“. Целта..

публикувано на 30.11.20 в 15:44

Детска градина в Добрич вече приема деца на медици

В епидемичната обстановка детска градина "Слънчице" в Добрич вече приема деца на лекари, медицински сестри и други специалисти, работещи в системата на здравеопазването , съобщават от общината. Родителите медици са подали до днес 18 заявления в детското заведение, което ще се грижи за децата, разделени в две групи, посочват от кметската управа. Със..

публикувано на 30.11.20 в 15:11

Детска градина и ясла отварят врати за децата на медиците от Варна в сряда

Детска градина "Д-р Петър Берон" и детска ясла "Приказен свят" от сряда (02.12.2020 г.) са на разположение на работещите в здравните заведения на територията на община Варна. И двете заведения се намират в района, където са съсредоточени най-много болници в града. За времето на прилагане на въведените противоепидемични мерки ДЯ „Приказен свят“..

публикувано на 30.11.20 в 14:58

Ваксини срещу COVID-19 на "Пфайзер" идват у нас в края на годината

Първите ваксини срещу Covid-19, които ще дойдат в България, ще бъдат на "Пфайзер/Бионтек", а първите количества се чакат още в края на 2020 година . Това стана ясно по време на днешното работно съвещание, свикано от премиера Бойко Борисов с членове на правителството, предаде БНР. През изминалата седмица над 12 хиляди души са излекувани от Covid-19..

публикувано на 30.11.20 в 14:46

Получваме ПИК на НОИ през телефоните

Издаването на персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт (ПИК на НОИ) по електронен път вече се заявява чрез нова електронна услуга на НОИ и подписване с електронен подпис през мобилни устройства/телефони. Електронната услуга на институцията изисква наличие на смартфон с инсталирано приложението на „Евротръст Технолъджис“ АД за..

публикувано на 30.11.20 в 14:29

Нови ограничения за влизане в България от 1 декември до 31 януари

Въвежда се временна забрана за влизане на територията на България от 1 декември до 31 януари. Заповед за това издаде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 1. Временно се забранява влизането у нас на всички, независимо от тяхното гражданство, през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт...

публикувано на 30.11.20 в 14:18