Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова.

Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва.

Като кардиолог вие как оценявате методите?

- Аз съм на другия край на таблицата, по-добре обаче преди да стигнат пациентите до мен, да им правя коронарографии или да ги пращам на операция, да дойдат при доктор Емилова. И да живеят живота, който тя предлага или лечението, което не струва пари - плодовата диета и гладуване. Гладуване - за да не се образуват плаки по коронарните съдове и да могат хората да живеят спокойно. Има случаи, когато не можем да помогнем само с гладуване, те тогава идват. На първо място по причина за смъртност са сърдечно-съдовите заболявания в България. Смъртността се увеличава от тютюнопушенето, ненормалния начин на живот, стреса.

Вие сте с вашето семейство в клиниката на д-р Емилова?

- Тук съм с моята дъщеря и моята внучка, и те са идвали няколко пъти досега. Трябва да призная някои мои грешки в дисциплината, като се върна не спазвам всичко, но сега съм решила да гладувам доста дълго и да продължа захранващия период достатъчно дълго. За да мога да се подготвя, защото ми предстои една втора операция на лявата раменна става, първата операция мина много добре, движа се и работя. Благодарна съм, че съм тук отново.

Слънце, плодове и чай, защо смятате че ще помогнат?

Защото всяка операция е един стрес за целия организъм, за да бъда спокойна, че кръвното налягане, лабораторните параметри ще бъдат добре. Плодолечението подготвя много добре тялото, защото всички натрупани мазнини, отрови се изчистват, чрез различни методи. Всичко това помага много на организма да се изчисти от отровите, които са се събрали.

Доктор Емилова за професор Савова е?

- Тя е герой, тя е борец, която се пребори, в началото не и беше лесно, тя самата вярва в това, което проповядва, което работи. Тя е една истинска българка, която се бори за здравето на народа. Благодаря,  доктор Емилова, че ви има, и че настоятелно се борите, дори и за такива малко не добри пациенти като Ана Савова.

Целият разговор може да чуете тук:


Телефонът за връзка с клиниката на д-р Емилова е 0888 951 288. Във Варна екипът на д-р Емилова се завръща на 16 септември.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почивка за здраве в клиниката на д-р Емилова

Иван Иванов от Плевен вече десет години идва в клиниката на д-р Людмила Емилова. С него разговаря Габриела Гаврилова. Аз съм търсил с години решение на високото кръвно налягане, наднорменото тегло и диабета. Още след първата седмица кръвното налягане и захарта се нормализираха и спрях хапчетата. Трудно ли се прави тази програма? Не,..

публикувано на 22.02.21 в 09:00

В клиниката на д-р Емилова се учиш как да живееш

Семейство Станимирови от Габрово отново е в клиниката на д-р Людмила Емилова във Варна. Радосвета е пациент на доктор Емилова от лятото на 2018-та година. И за тези три години животът й коренно се променя. Със Станимир и Радосвета ни среща Габриела Гаврилова. Какво се промени толкова много? Радостина : Аз открих себе си, разбрах,..

публикувано на 15.02.21 в 10:15

В клиниката на д-р Емилова за по-малко килограми и без йо-йо ефект

Да подобри начина си на живот, да „намали напрежението“ и да си почине от ежедневието са част от причините, които отвеждат в клиниката на д-р Людмила Емилова Красимир Пеловски.  Той е арендатор от гр. Кнежа и вече 28 години се занимава със земеделие, а всеки негов ден е изключително натоварен. Как дойдохте в клиниката? С..

публикувано на 08.02.21 в 08:55

Плодове и зеленчуци - предпочитана храна и през зимата

Клиниката на д-р Людмила Емилова вече посреща своите пациенти отново след няколко месечно прекъсване. С повече зеленчуци и плодове трябва да се храним през зимните месеци, съветва д-р Емилова и разказва, че е важно не толкова кои зеленчуци избираме, а как ги обработваме преди да ги сложим на трапезата си. С д-р Емилова разговаря Габриела Гаврилова...

публикувано на 01.02.21 в 11:14

Защо е полезно да има кълнове и поници в менюто ни през зимата?

Кълнове и поници може да си отгледа всеки у дома, разказва д-р Людмила Емилова и уточнява, че за това са подходящи всички видове семена. От пшеница, овес, ръж, люцерна, леща, боб мунг, сминдух, елда, нахут, репички, лук и т.н..... Често в здравословните магазини се предлагат и готови миксове от различни видове семена за покълване, а от години..

публикувано на 26.01.21 в 09:56

Как да откажем цигарите с плодолечение?

Цигареният дим уврежда най-силно артериите на сърцето и това е причина дългогодишните пушачи често да преживяват инфаркт. През клиниката на д-р Людмила Емилова са преминали над 50 000 пациенти с различни проблеми през годините. Част от тях успяват да се преборят и с вредния навик тютюнопушене. Д-р Емилова си спомня за срещата си с такива пациенти още от..

публикувано на 18.01.21 в 09:45

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00