Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Магията на ритъма с Мартин Иванов

Представяне на книгата „Вътрешната ми игра, когато работя“ и ритъм сесия

| обновено на 18.09.20 в 12:34

21 септември, понеделник, 19.00 часа, зала Радио Варна

ВОДЕЩ: Мартин Иванов от Институт "Либера"

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит навън, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент, изследовател и ритъм коуч, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по изкуствата и композиция), Софийски Университет ‘Св. Климент Охридски’ (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт ЛИБЕРА и полага основите на ритъм терапията и ритъм фасилитирането в България. Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, домове за възрастни, домове за деца, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

ПРОГРАМА:

1. Лекция и представяне на книгата „Вътрешната ми игра, когато работя“ – 1 час
Животът ни е изтъкан от разнообразни игри, които играем със себе си и света около нас. Но как всъщност участваме в тях? Обикновено сетивата ни са отворени за така наречената „външна игра“, в която преодоляваме пречките извън себе си, за да постигнем „външна“ цел. Например:
● да спечелим тенис мач/турнир;
● да играем добре и да изнесем прекрасно представление на сцената;
● да постигнем успех в сферата, в която проявяваме интерес.

Тази „външна игра“ е онази, която всички знаем, че играем. Това се случва във „външния“ свят, срещу „външните“ опоненти. Контекстът или арената са тенис корта, офиса или концертната зала. Препятствията са бекхендът на опонента ви, убийствената конкуренция или сложните музикални пасажи. Вашата цел е да спечелите точка, да подпишете договор или да преминете успешно през музикалното предизвикателство.

На пазара има изобилие от книги, които са предназначени да ви научат как да го направите, но лекцията „Вътрешната игра, която играем със себе си“ ще ви даде една коренно различна перспектива. Това е погледът и сериозният анализ, насочен навътре към нас.

Създателят на този метод Тим Галуей смята, че паралелно с „външната“, ние също така играем и втора или „вътрешна игра“. Тази втора игра е много по-фина, по-малко забележима и по-бързо забравена от нас. Тя се играе в арената на нашия ум. Опонентът сме самите ние. Препятствията са умствени пречки, като:
● губене на концентрация;
● нервност;
● губене на самочувствие и съмнение в себе си.
Нашата цел е и да изразим пълния си и истински потенциал, а малко книги са посветени на тази концепция.

В лекцията си „Вътрешната игра, която играем със себе си“ Мартин Иванов не само ще ни запознае с основите на метода „Вътрешна игра“, но и като преводач и издател за първи път в България ще представи българското издание на уникалната книга на бащата на съвременния коучинг Тим Галуей „Вътрешната ми игра, когато работя“.

Повече за книгата и метода на: https://rhythm-coaching.bg/

2. Ритъм Лаборатория базирана на метода на „Вътрешната игра“ – 1 час

За тези от вас, които не са се докосвали до преживяването Ритъм сесия - тук има откъс от запис на издание на фестивала „Свободата да бъдеш”: DRUM CIRCLE


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителната фотографска изложба Yachts & Girls

26 септември, събота, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа Арт салонът на Радио Варна ще бъде домакин на благотворителната фотографска изложба Yachts & Girls . В изисканото пространство на галерията ще бъдат изложени 20 фотографии на модели, които са позирали на яхти в периода 2018-2020 г. Фотографиите са дело на Ивайло Петров . Те ще могат..

публикувано на 18.09.20 в 12:30

Разказът на един музиковед

25 септември, петък, Арт салон на Радио Варна, 18:00 ч. „Разказът на един музиковед” представлява мемоарно-автобиографична книга за един живот, разказан фрагментно. Розмари Стателова е родена във Варна през 1941 г. Тя израства в поликултурна семейна среда, което – според нея – играе важна роля в по-нататъшното й развитие. Акцентът върху музиката в..

публикувано на 15.09.20 в 09:19

ДЖИПСИ ДЖАЗ&ФЮЖЪН

29 септември, вторник, Концертно студио на Радио Варна, 19:00 ч. Hot Club De Plovdiv е струнен джаз квартет, ориентиран към корените на джипси джаза. Музикантите от формацията Петър Койчев - китара, Любомир Толумбаджиев - цигулка, Момчил Ангелов - китара, Христо Минчев - бас, са обединени около автентичното звучене и виртуозността на Джанго..

публикувано на 15.09.20 в 09:16

Фестивал Откритие представя ROCK ACOUSTIC

2 октомври, петък, Концертно студио на Радио Варна, 18:30 ч. 29-ти Международен музикален фестивал “Откритие”, Варна 2020 представя РОК АКУСТИК (акустично представяне на авторски рок-композиции с участието на рок-групи)

публикувано на 15.09.20 в 09:11

Да се пренесеш в света на танца

Школа “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

обновено на 15.09.20 в 08:26

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното..

обновено на 18.01.20 в 06:11