Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пореден ден на недовослтво срещу правителството във Варна

| обновено на 21.09.20 в 20:16

Вече 74 дни недоволни от управлението на страната се събират около палатковия лагер, разположен в пространството около сградата на местната админситрация във Варна, за да призоват за оставка на правителството и на главния прокурор. Около 40 човека изказваха мнения за ситуацията в България и коментират актуалните теми от деня. 

От трибуната бе оповестено, че Международният съюз на съдебните изпълнители  е изпратил писмо до правната комисия в парламента заради проекта за промени в Гражданския процесуален кодекс, с който се предлага у нас да бъде въведена процедура за доброволно извънсъдебно събиране на вземания.


Този законопроект на Обединени патриоти  бе коментиран от протестиращите и миналата седмица.


Лидерът на протеста напомни, че утре в София се готви поредният мащабен антиправителствен митинг, под наслов "Велико народно въстание"3. В тази връзка той призова за подкрепа присъстващите и помоли утре отново да доведат свои близки на проявата във Варна.

Ораторът съобщи на своите съмишленици, че част от постоянно пребиваващите в палатковия лагер, както и други недоволни от властта варненци, още тази вечер потеглят към столицата, за да се включат в митинга.

След няколко изказвания протестиращите единодушно взеха решение да направят кратко шествие до входа на Морската градина. Демонстрацията на недоволните от властта не попречи на автомобилния трафик. Те се движеха по тротоара, прилежащ на бул. "Сливница". Преминаващите коли надуваха класксони в знак на одобрение.


Лозунгите "Мафията вън", "Валери е позор, оставка и затвор", "Не искаме мутри! Оставка!" огласяха центъра на Варна. 

Протестиращите не след дълго се върнаха пред общината и заедно изпяха химна на България.
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

14 инспектори от Агенцията по храните във Варна с COVID-19

14 инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна са дали положителни проби за COVID-19. Това каза областният управител на Варна- Стоян Пасев. Той уточни, че всички контактни на заразените служители са поставени под карантина. Пасев подчерта, че няма други гнезда на заразата в институции, а само единични случаи. 

публикувано на 21.10.20 в 16:51

В Добрич още търсят преброители

Наближава крайният срок, в който желаещи могат да се включат в националното преброяване през 2021 г. , съобщават от Областната управа в Добрич. Оттам призовават за повече активност от страна на гражданите, тъй като записаните за участие до този момент са твърде малко. Апел за по-голяма активност от страна на хората, желаещи да участват в процеса по..

публикувано на 21.10.20 в 15:40

Пасев: Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-пациенти

Всички болници във Варна трябва да увеличат двойно капацитета си за COVID-отделенията . Цифрите показват скок в заболеваемостта. В момента сме пред алтернатива да нямаме повече места в болниците. Това каза областният управител на Варненска област - Стоян Пасев, който проведе среща с представителите на институциите.   Стана ясно, че 22-ма болни с..

публикувано на 21.10.20 в 15:17

Забравен куфар край старите гробища във Варна вдигна накрак полицията /СНИМКИ/

Забравен куфар на алеята, която минава покрай старите гробища във Варна, е предизвикал за кратко отцепване на района , съобщиха от Областната дирекция на МВР. Специализиран  екип е на място ,извършен е контролиран взрив и се проверява дали в него има опасни предмети или вещества. Снимки: РУМЕН САРАНДЕВ

публикувано на 21.10.20 в 14:57
Варненско езеро

Ангел Забуртов: Проектът за удълбочаване на Варненското езеро има всички разрешителни

Проектът за удълбочаване на каналите на варненското пристанище е започнал без доклад за оценка на въздействието върху околната среда, защото така са преценили експертите от Министерството на околната среда и водите, но проектът има всички разрешителни. Това каза за Радио Варна генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна..

обновено на 21.10.20 в 14:48

Христо Иванов от брега на Варненското езеро: Стотици милиони отиват за "порт Доган"

Стотици милиони левове отиват за изграждането на пристанището на Ахмед Доган във Варна вместо за развитието на пристанище Варна . Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той посочи, че в момента се строи „порт Доган“ и се обслужват неговите интереси. Това става чрез удълбочаването на подстъпите на Варненското езеро..

обновено на 21.10.20 в 14:47
Снимката е илюстративна.

Подводница от "изгубения флот" на Хитлер открита на дъното на Черно море

Подводницата U-20 от „изгубения флот“ на Адолф Хитлер от Третия райх е открита на дъното на Черно море. Кадрите от дъното на морето показват подводница, покрита с пясък, риболовни мрежи, водорасли и кал. Тя лежи на дълбочина 20 метра и е открита от водолази близо до северното крайбрежие на Турция. "U-20 е една от изгубените подводници на Хитлер...

публикувано на 21.10.20 в 13:46