Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест нови случая на Ковид-19 във Варна, девет в Бургас

През изминалото денонощие в морската столица са регистрирани шест новозаразени с коронавирусна инфекция. Няма отчетени заразени в Добрич, а новите случаи в Бургас са девет.

109 нови случая на заразени с COVID-19 през последното денонощие при направени 3 049 проби, което означава, че 3,6% от изследваните са с коронавирус. Това показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 19 123 души. От тях активните случаи са 4 608.

Разпределението на случаите по области е: Благоевград - 25; Бургас - 9; Варна - 6; Велико Търново - 1; Враца - 3; Габрово - 2; Кърджали - 3; Кюстендил - 3; Монтана - 1; Пазарджик - 1; Плевен - 1; Пловдив - 7; Сливен - 2; Смолян - 6; София (град) - 30; Стара Загора - 2; Търговище - 4; Хасково - 1; Ямбол - 2.

В болница остават 716 пациенти, 31 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 13 748. От тях 21 са регистрирани през изминалото денонощие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 700 лева са изплатени за социални услуги във Варна за януари и февруари

След приемането на Бюджет 2024, Община Варна е изплатила финансови средства в размер на над 700 хиляди лева за социалните услуги в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. " Тези плащания бяха за месеците януари и февруари, защото знаем колко е важно тези услуги да са гарантирани за хората през зимата", поясни  заместник-кметът с ресор..

публикувано на 19.03.24 в 10:38

Бул. "Христо Смирненски" в района на Цветния квартал - труден достъп, пръст, камъни и шум (СНИМКИ)

Продължава ремонтът на булевард „Христо Смирненски“ във Варна в района на Цветния квартал. Камари с пръст и камъни, тръби и строителни отпадъци задръстват района край булеварда. Живеещите там от месеци са подложени на непрекъснат шум. Прахолякът е навсякъде. Алтернативната отсечка за автомобилния трафик е претоварена. " Страшно е -..

публикувано на 19.03.24 в 10:25
Христо Иванов

Христо Иванов: Днес да сме реалисти, към момента няма съгласие за кабинет

Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов е пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предаде БНР.  "Днес да сме реалисти", бе лаконичен пред журналисти той. От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21..

публикувано на 19.03.24 в 09:38

Живеещи на улица "Латинка" пресичат рисковано натоварен булевард заради затруднен достъп до светофар

Заради паркирали автомобили по тротоара е затруднено пресичането на улица "Латинка" във Варна. С този проблем се бори варненецът Димитър Иванов, ангажирал се да сезира редица отговорни институции с надеждата той да бъде разрешен. Тротоарът се използва за временен "паркинг" за автомобили, тъй като в района има няколко автосервиза и гумаджийница...

публикувано на 19.03.24 в 09:35

Международният валутен фонд ще представи резултатите от прегледа на българската икономика

Ръководителят на редовната мисия на Международния валутен фонд Жан-Франсоа Дофен ще представи резултатите от прегледа на българската икономика и финансова система. Мисията на фонда започна на 6 март и приключва днес, но Дофен вече беше изслушан в ресорната парламентарна комисия. Там той акцентира върху вече представяна през годините теза, че е..

публикувано на 19.03.24 в 09:29

Затваря пазар "Калин" в кв. Аспарухово

Пазар „Калин“ се намира в началото на квартал Аспарухово от близо 20 години. С него са свикнали както хората, които живеят в района, така и самите търговци. Съвсем скоро търговците получават предизвестие, че трябва да освободят помещенията и договорите им са прекратени. Причината е, че собственикът на терена, върху който е разположен пазара, не..

публикувано на 19.03.24 в 08:30

Светият Синод ще избере наместник-председател

На заседание на Светия Синод  се очаква да бъде избран наместник-председател, който да отговаря за избора на нов патриарх в рамките на следващите 4 месеца. 9 от 13 митрополити могат да бъдат избрани за поста на патриарх. Според устава на БПЦ - те трябва да са навършили 50 години и да са били митрополити поне 5 години. Междувременно Пловдивският..

обновено на 19.03.24 в 07:13