Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал КАМЕРАЛИЯ с камерен концерт - “СамоДиви”

| обновено на 28.10.20 в 14:35

🎹 28 октомври, сряда, Концертно студио на Радио Варна, 19:00 часа

„СамоДиви“ - камерен концерт на Ина Кънчева, сопран и Василена Серафимова, маримба

Концертът е част от музикалния фестивал „Камералия“, който тази година се провежда и във Варна, в Концертното студио на БНР - Радио Варна.

Третият концерт от международния музикален фестивал „Камералия“ ще предложи на публиката авторско изпълнение на оригинална камерна формация от глас и маримба – сопраното Ина Кънчева и перкусионистката Василена Серафимова. Двете артистки ще представят премиерно своя музикален проект „СамоДиви“ с музика от различни стилове и епохи.

Проектът „СамоДиви“ представя композиции пълни с живот и движение, с теми, въртящи се около еволюцията на човека и трансценденталната съдба, провокирани и от някои фолклорни истории. С деликатен баланс между традиционни мотиви и съвременни форми, Ина и Василена ще се опитат да представят една емоционална симбиоза между ритъма и мелоса. Намерението на двете артиски е да пресъздадат силата на женското начало чрез препратката към въображаемите образи на самодивите, носителки на примитивни енергии, но и магически първообрази, които ни вдъхновяват с митологичното си значение.

В програмата – В програмата Петър Дундаков (премиера), Румен Бояджиев-син (премиера), Александър Танев, Георги-Златев Черкин, Парашкев Хаджиев, Джоакино Росини, Джузепе Верди, Морис Равел и др.

Пълната програма на фестивала може да видите на cameralia.com

🎫 Билети за камерния концерт „Самодиви“: на място в деня на концерта, от 18.30 часа /цена 15 лв., учащи и пенсионери 10 лв./ или тук.


🎵  Първият концерт и откриването на фестивала КАМЕРАЛИЯ се състоя на 1 октомври с участието на Бюлент Бездюз, тенор (Турция) и Людмил Ангелов, пиано (България).

Концертът се осъществи със съдействието на Посолството на Република Турция.

🎵  Камерен концерт “Руска есен” -  с участието на Румен Цветков, виола и Людмил Ангелов, пиано. В програмата: М. Глинка, С. Прокофиев, А. Глазунов, М. Балакирев, П. Чайковски. 
  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия