Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бизнесът се среща с бъдещи свои кадри на изложение във Варна

Снимка: Live.Varna.bg

14 фирми участват във варненското издание на единствения браншови кариерен форум у нас - "Дни на кариерата-ИТ, комуникации и аутсорсинг". Фирмите предлагат работа на всички, които искат да се развиват в областта на информационните технологии и телекомуникациите - посочи Светлозар Петров, президент на фирмата-организатор на изложението. Той отбеляза, че е важно да се правят такива форуми, както за бизнеса, който търски кадри, така и за младите хора, които искат да се реализират успешно на пазара на труда. Петров отчете, че в условията на пандемия има по-малко посетители и изложители, като допълни, че с оглед на това да бъдат по-полезни, организират и виртулано изложение на 21 октомври.

Даниела Стойнова разговаря с Борис Борисов-четвъртокурсник по електроника в Техническия университет във Врана за предпочитанията му към бъдещата му кариера:

„Радвам се, че "Дните на кариерата" и тази година събират младите хора и работодателите във Варна – въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени. Този интерес към събитието означава, че има търсене и предлагане на работа във Варна и то в сфери, които гарантират добри доходи – ИТ сектор, комуникации, аутсорсинг. И тази година има напредък в развитието на този вид бизнес в нашия град - софтуерната компания Scale Focus разшири своя офис, а нов отвори Pontica Solutions", заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че над 800 нови работни места бяха открити в сферата на IT и аутсорсинга през 2018 г. и 2019 г. 

В звуковия файл чуйте репортажа на Даниела Стойнова:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Общински съвет-Варна ще заседава присъствено

Варненският Общински съвет възобновява присъствените си заседания. Съветниците, които през последните осем месеца заседаваха онлайн, се връщат в зала „Пленарна“ на Община Варна в 9:00 часа. Седемнадесетото заседание ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на институцията . В предварителния дневен ред са включени 12 точки . Една..

публикувано на 15.06.21 в 06:54

Адреси без ток на 15 юни

В периода 31.05.2021 - 18.06.2021 от 09:00 ч. до 16:30 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: част от с. Орешак. Прекъсването ще бъде само в делничните дни за посочения период. В периода 07.06.2021 - 18.06.2021 от 09:00 ч. до..

публикувано на 15.06.21 в 05:53

Облачен и дъждовен вторник

Днес ще остане облачно, с прекъсване ще вали дъжд, на места с гръмотевици, по-значителни по количества ще са валежите следобед над Североизточна България /области Добрич и Силистра/ и по Черноморието .   Сутринта вятърът ще е до умерен, по-късно през деня умерен с пориви до силен от северозапад и запад. Ще бъде хладно за средата на юни с..

публикувано на 15.06.21 в 05:51

Служебният здравен министър: Ваксинационният обхват в социалните домове е нисък

Да се предостави обстойна и достоверна информация за ваксините срещу COVID-19 на персонала и настанените в социални домове. За това настоява министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в писмо до заместник-председателя по икономическите и социални политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, както и до директорите на..

публикувано на 14.06.21 в 17:42

Търсят черната кутия на падналия Миг-29 в нов периметър

Черната кутия от падналия в Черно море български изтребител МиГ-29 ще бъде търсена в нови координати, които са в процес на уточняване, съобщиха от Военноморските сили. Засечените при акцията през последните два дни обекти не са части от катастрофиралия самолет. Паралелно се работи и по евентуална дълбоководна водолазна операция. Днес търсенето на..

публикувано на 14.06.21 в 17:02

МВР улеснява гласуването за хора без валидни лични карти

В седмицата преди 11 юли 2021 г., когато ще се проведат изборите за Народно събрание , е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да..

обновено на 14.06.21 в 16:43

Стачка спира морския транспорт в Гърция утре

Тринадесетте морски съюза на Общогръцката морска федерация обявиха нова 24-часова национална стачка на всички категории кораби , включително фериботи, на 16 юни 2021 г. от 00:01 до 24:00 часа. Стачката ще доведе до спиране на морския транспорт в страната. На същата дата се очакват и масови демонстрации в Атина. В тази връзка от Министерството на..

публикувано на 14.06.21 в 16:42