Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ограничено е движението по пътя Русе - Силистра в района на гр. Мартен

Снимка: БГНЕС

Движението за леките автомобили се пренасочва по обходен маршрут през: Русе - Николово - Сандрово - Сливо поле и обратно.

Тежкотоварните автомобили изчакват на място. Движението се регулира от "Пътна полиция".

Наложеното ограничение е временно и се отнася и за двете посоки. Причината е пътен инцидент.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: архив

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна. Инвестиции в нова коледната украса не са правени, а преразпределение на елементите и позициите им, уточни заместник - кметът по устройство на територията Димитрин Димитров. Заради пандемичната обстановка официално тържество край градската елха за децата няма да се състои.  Информация на..

публикувано на 02.12.20 в 14:46
Снимката е илюстративна.

Къщата за бездомни в Добрич вече работи

Къщата за настаняване на бездомни хора в Добрич работи и през тази зима. Капацитетът й е за 6 души, като в момента той е запълнен. Община Добрич продължава работа и по проекта си за разкриване на приют з, който се финансира по ОП „Региони в растеж“. Надеждата на община Добрич е догодина приютът да бъде готов и тази зима да е последната, в която..

публикувано на 02.12.20 в 14:30

Детската градина "Д-р Петър Берон" във Варна прие първите десет деца на медици

Детската градина "Д-р Петър Берон" в район "Приморски" във Варна прие първите десет деца на медици, които работят  на първа линия в ковид отделения на здравни заведения. Драгомир Бакалов-директор на детската градина посочи, че има възможност да се приемат и повече деца, ако медици заявят желание за това. До момента са подадени 17 заявления за деца..

публикувано на 02.12.20 в 14:10

Облачно и студено, но без валежи ще е времето утре

Ще преобладава облачно време, временни разкъсвания на облачността ще има над южните части на района, а след полунощ и утре сутринта на места ще има условия за намалена видимост. Вятърът във вътрешността ще стихне, по крайбрежието ще е слаб от северозапад, през деня обърне от източна четвърт. Минималните температури в Североизточна..

публикувано на 02.12.20 в 14:06

АПИ: Електронната винетка се активира до 15 секунди след купуването й

"Електронната система работи добре, а потребителите се таксуват и това се доказва от приходите", посочва проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в чийто ресор е оперирането на смесената електронна система за събиране на пътни такси – е-винетка и тол. От началото на 2020 г. до момента са събрани 256 млн...

публикувано на 02.12.20 в 14:03

Нови кръгови кръстовища ще повишават безопасността на движението в Балчик

В ход е обособяването на планираните тази година две кръгови кръстовища в Балчик. Работата започна първо на улица "Приморска" (до КПП Бяла къща) и се очаква да завърши в края на седмицата. След това бригадата ще се насочи към изграждането на второто кръгово, в кв. "Левски" (между "Варненска", "Черно море" и "Христо Ботев"), съобщи заместник - кметът..

публикувано на 02.12.20 в 13:56

БЧК събра дарения за над 900 000 лева в кампанията "Зедно срещу COVID-19"

Над 900 000 лева са събрани досега в рамките на националната кампания на БЧК "Заедно срещу ковид 19", с част от средствата, дарени с sms на кратък номер 1466, са подпомогнати и болници във Варна. Това съобщи Милена Сиракова -дирктор на БЧК в морската столица.  Със събраните средства са осигурени екипите за първа линия в борбата с COVID-19, в..

публикувано на 02.12.20 в 13:36