Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Последен фермерски пазар за този сезон ще се състои в Балчик

Снимка: dobrich.info

Тази събота – 24 октомври, от 12 до 19 часа ще се проведе последният за този сезон фермерски пазар на Дамбата в Балчик. Началният час е изместен по-рано, което се налага поради промяна в температурите. Поради многобройните запитвания от страна на гражданите за регулярни фермерски изложения и през есенно-зимния период, екипът на Кооперация Хранкооп работи по този въпрос, съобщават организаторите. Надяваме се скоро да имаме ясен отговор, с който да зарадваме всички любители на фермерския пазар в Балчик, допълват те.

За трета поредна година, малките производители на чиста храна ще отбележат края на стопанската година в Добрич. По случай Димитровден, на 26 октомври (понеделник) от 10 часа на централната алея, до читалище „Йордан Йовков“ в гр. Добрич ще се проведе Фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“

Гост на предстоящите фермерски изложения (в Балчик на 24 октомври от 12 часа на Дамбата и в Добрич на 26.окт. от 10 часа) ще бъде създателят на много популярната вече в България, тинктура „Антипаразитна програма“. Косьо Любенов е създател на десетки билкови тинктури, за чието производство се използват български билки. „Основният принцип в нашата работа е да сме възможно най-близко до природата и традициите на нашите предци. Радвам се, че ще имам възможност да бъда по-близо до хората чрез фермерските изложения“ – споделя с организаторите производителят. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Затворен е пътят Разград-Попово

Пътят от Разград към Попово е затворен временно за движение заради аварирал автобус, съобщиха от областната дирекция на МВР. Няма пострадали пътници. Автобусът, пътуващ по линията Разград - София, се е хлъзнал на заледения път в района на бившия военен лагер и е попаднал в канавката. До изтеглянето му и освобождаването на платното за движение е..

публикувано на 30.11.20 в 09:50

Започва приемът на документи по новата мярка "Запази ме"

От днес Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проекта "Запази ме", финансиран чрез оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" /2014-2020/ и финансовия механизъм REACT-EU. С тази мярка ще се изплаща по 24 лв. на ден за периода на неплатен отпуск на всяко лице, осигурено на пълно работно време или пропорционално на..

публикувано на 30.11.20 в 08:55

Топъл обяд за ковид лекарите в Добрич

Ресторант в Добрич ще предоставя топъл обяд за всички лекари и медицински персонал, работещи в Ковид отделението на многопрофилната областна болница. Здравното заведение в Добрич е едно от двете в областта, заедно с болницата в Балчик, в които с решение на РЗИ се лекуват пациенти с Ковид-19. Инициативата за безплатното изхранване на персонала..

публикувано на 30.11.20 в 07:16

Залесяват в село Тополи днес

Инициативата "Залеси Варна" , организирана от община Варна и екипа на сайта "Гората.бг" продължава и през тази седмица. Днес ще бъдат засадени дръвчета в района на село Тополи , а утре предстои засаждане в Казашко и в Каменар. Общо 4000 фиданки ще бъдат засадени, 1000 от които в кв. Аспарухово. Залесяването там беше в района на улица..

публикувано на 30.11.20 в 07:09

Зимата идва! Потегляйте на път само с подготвен автомобил

В Северна и Западна България метеорологичната прогноза е за понижение на температурите, силен вятър и дъжд, който преминава в сняг. АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, да спазват необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри...

публикувано на 30.11.20 в 06:58

Без ток в Провадия и Шкорпиловци

В периода 30.11.2020 - 04.12.2020 от 08:30 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Провадия - ул. Георги Димитров, ул. Васил Коларов, ул. Велико Търново, ул. Дунав. В периода 30.11.2020 - 04.12.2020 от 08:30..

публикувано на 30.11.20 в 06:52

В "Сотира" спират водата за 12 часа

Поради планов ремонт на уличен водопровод на 30.11.2020г. /понеделник/ , водоподаването ще бъде преустановено в местност "Сотира" над "Нов хлебозавод"  от 9 часа до около 21 часа. Информацията е на ВиК-Варна.

публикувано на 30.11.20 в 06:49