Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинският съвет на Тервел ще заседава на 29 октомври

Заседание на Общинския съвет /ОБС/ на Тервел ще се проведе на 29 октомври, съобщават от местната администрация. Предвижда се съветниците за изменят свое решение относно представителство на Община Тервел в Сдружение „МИГ Тервел-Крушари”. Местните парламентаристи ще се разпоредят с имоти – частна общинска собственост.

На сесията се очаква да бъдат одобрени разходите за командировки на кмета на Общината инж. Симеон Симеонов за периода от 1 юли т. г. до 30 септември. Ще бъде направена промяна и разпределение на средствата за капиталови разходи за 2020 г. Съветниците ще утвърдят маршрутите и списъка на длъжностите и лицата, имащи право на транспортни разноски от местоживеенето до местоработата и обратно през учебната 2020/ 2021 г.

Кметът Симеонов ще внесе предложение за отсрочване на плащане на задължения за наем на обработваеми земеделски земи от общинския поземлен фонд за стопанската 2020/ 2021 г.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейска нощ на учените във Варна, Велико Търново и Шумен с участието на Медицински университет

Инициативата "Европейска нощ на учените" се организира вече 15 години и ще се състои на 27, 28 и 29 ноември По този повод ще се състоят стотици събития, едновременно в цяла Европа. За пореден път събитието ще даде възможност на изследователите да покажат широкото приложение на науката и на нейното въздействие върху ежедневието на..

публикувано на 27.11.20 в 10:57

4000 дървета засаждат във Варна през есента

Започва есенно залесяване във Варна, което стартира първоначално с 4000 дървета. Инициативата „Залеси Варна“ е на Община Варна и на екипа от сайта Гората.бг, откъдето са осигурени безплатно фиданките. Определени са различни терени за новите дървета в районите „Аспарухово“, „Владислав Варненчик“, както и в селата Каменар, Казашко, Тополи. От събота -..

публикувано на 27.11.20 в 10:43

"Чист въздух" ли дишаме днес във Варна, Белослав и Девня?

Сигнал за лилаво - черен цвят във въздуха и черен дим от комините на ТЕЦ - Варна, бе изпратен до редакцията на Радио Варна. От ранните часове на деня се наблюдава една "обвивка от дим" във въздуха, съобщават наши слушатели. Интересно е какви са данните за финни прахови частици, за които следят двете станции на РИОСВ във Варна. Те обаче се намират в кв...

публикувано на 27.11.20 в 10:32

Затварят част от бул."Княз Борис I" във Варна заради преасфалтиране

Във връзка с извършване на цялостно преасфалтиране на част от бул. „Княз Борис I”, на 28.11.2020 г. (събота), в интервала от 10.00 до 14.00 ч. затворено за движение ще бъде южното платно на булеварда - в участъка между кръговото кръстовище при изхода на Алея Първа до светофарното кръстовище в посока курортните комплекси. Движението ще бъде организирано..

публикувано на 27.11.20 в 10:22

Днес определят детската градина за децата на медиците на първа линия от Варна

Днес ще бъде определена детската градина за деца на медицински работници които са на първа линия в борбата с ковид-19 , каза за Радио Варна областният управител на Варна Стоян Пасев. Според него, вече е определена детската ясла която ще поеме най- малките деца на здравните специалисти.   Медиците изразиха своите притеснения относно затварянето..

публикувано на 27.11.20 в 09:24

Адреси без вода, 27.11.2020г., петък

Без вода във Варна са в Южна промишлена зона, абонатите около пристанище Одесос от 9.30 до около 14 часа. Без водоподаване днес ще са и абонатите от местностите Добрева чешма , Лозите и Черноморска панорама от 9.30 до около 16 часа. Водата е спряна и за абонатите от жк."Трошево" в карето между улиците "Радост" , "Милосърдие" , "Елин Пелин" и..

публикувано на 27.11.20 в 09:23

Варненски кондуктори в стачна готовност заради масовите съкращения по време на пандемия

Варненски кондуктори излязоха на протест тази сутрин заради масовите съкращения, които се очакват в "Градски транспорт ЕАД" - Варна. Служителите на обществения превозвач се събраха в 4 ч. сутринта на улица "Тролейна" 48 във Варна (пред един от гаражите на фирмата, намиращ се зад "Дом Младост"), за да изразят несъгласието си с готвените промени...

обновено на 27.11.20 в 08:55