Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две варненски детски школи с обща изложба

Заповядайте на изложба през стъкло - до сградата на Радио Варна свои творби показват децата от две варненски школи "Сръчни ръце" и "Палитра". Школите са с ръководители Маргарита Гигова и Йорданка Аргирова и работят към ЦПЛР - Общински детски комплекс - Варна. Рисуван текстил, декупаж, рисувана коприна, оригами и други усвоени техники показват малките творци, както и интересни разработки темата "По стъпките на Леонардо Да Винчи".

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт на джаз дуото "Das Weltschmerz DueTT"

23 ноември, понеделник, Концертно студио на Радио Варна, 18.00 часа Концертът е част от Есенен салон на изкуствата 2020 на община Варна Милен Кукошаров (пиано) Веселин Веселинов – Еко (контрабас) Ще бъдат представени пиеси от двата албума на дуото – „ImproviSatie“, в който са включени импровизации върху прочутите „Гносиени“ и „Гимнопедии“..

обновено на 18.11.20 в 17:14

Премиера на книгата СПАСИ И СОХРАНИ

29, ноември, Арт салон на Радио Варна, 17.00 часа Книгата „Спаси и сохрани“ се отнася до историята на Детско-юношеския театър „Златното ключе“, при ЦПЛР-ОДК, Варна, който вече 45 години е феномен в културния живот на града. Носител е на Почетния знак на Варна – златен, с огърлие. Авторката Сия Папазова споделя в началото: Написах и подредих..

публикувано на 18.11.20 в 16:52

Есенен салон на изкуствата 2020

Във Варна започва есенният салон на изкуствата в периода от 6-ти до 29-ти ноември. Събитието се провежда под патронажа на кмета Иван Портних. Стриктно ще се спазват всички противоепидемични мерки – разстояние между столовете в залите и двойно по-малко публика, съобщават от дирекция „Култура“ към Община Варна. Програма: 6 ноември , петък,..

обновено на 09.11.20 в 10:56
Колаж

За пета поредна година Радио Варна организира конкурс за детска рисунка

Тази година Радио Варна кани всички малки творци да се включат в конкурса за рисунка с наслов „Снежко затрупа всичко навън”. Това е петата поредна година, в която медията приканва всички деца на възраст от 6 до 16 години да проявят своя талант в артистичния конкурс. По традиция една от избраните рисунки ще бъде отпечатана като коледна картичка на Радио..

публикувано на 30.10.20 в 17:02

Да се пренесеш в света на танца

Школа “Let’s Dance” ви кани да се разтоварите от проблемите на ежедневието и да се пренесете в света на танца. Ако все още не сте се запознали с магията на социалните танци, ако искате да изживеете нова емоция и да внесете разнообразие в своето ежедневие, това е мястото и моментът. Чрез танца можеш да изразиш всичките си емоции при това..

обновено на 15.09.20 в 08:26

Потопете се в танцовото изкуство с фолклорно студио „Орсе“

Фолклорно студио „Орсе“ е създадено през 1992 г. – първоначално към Двореца на културата и спорта, а по-късно към Асоциацията за български музикално танцов фолклор. Наименованието на Студиото е свързано с фамилните корени на неговия създател – Мария Дражева, доктор по музикално и танцово изкуство - така наричали всеки хороигралец в родното..

обновено на 18.01.20 в 06:11