Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Балчик не се предвиждат допълнителни ограничения срещу коронавируса

Алея "Дамба" в Балчик
Снимка: Албена Иванова

Кметът на Община Балчик не възнамерява да налага ограничения, надвишаващи наложените със заповед на министъра на здравеопазването.

„Нашата цел е да правим така, че тези заповеди да се спазват. Няма да слагаме допълнителни ограничения, след като експертите на ниво държава са решили, че няма нужда от такива“, коментира Николай Ангелов.

За да достигне до всички граждани и работодатели на община Балчик актуалната информация с въведените временни противоепидемични мерки в страната до 30.11.2020 г., на електронната страница на Общината www.balchik.bg има създадена специална секция COVID-19. Там е публикувана информация с всички нормативни актове, създаден е и достъп до Единния информационен портал, интерактивна карта с регистрираните в страната случаи на COVID – 19.

За последните пет дни случаите на Ковид – 19 в общината са се увеличили с три и те са в град Балчик. На домашно лечение към дата 26 октомври са 12 души – седем в Балчик, трима в Кранево и двама в Дропла. Хоспитализирани няма. Общо регистрираните от началото на пандемията са 77 заболели, излекуваните са 61,четирима са починалите с коронавирусна инфекция.

Подробностите чуйте от репортажа на кореспондента ни Албена Иванова: 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Аврен започна кампания за даряване на кръвна плазма

Община Аврен започна кампания, чрез която информира жители на общината преболедували от коронавирус, как могат да дарят реконвалесцентна плазма. Телефонът е 0894 762 560. Около 15 души вече са потърсили информация от областите Варна и Добрич, каза за Радио Варна Жаклин Георгиева, секретар на Общинския съвет в Аврен. Най-чето хората питат..

обновено на 24.11.20 в 17:50

Оставиха в ареста, задържаните с близо 3 килограма метамфетамин

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" за двама мъже, задържани с повече от 2.7 килограма метамфетамини , съобщиха от пресслужбата на съда. Двамата мъже са обвинени, че в съучастие са държали с цел разпространение наркотични вещества в големи размери. Те са привлечени към наказателна отговорност на 14 ноември,..

публикувано на 24.11.20 в 17:47

720 души са излекувани от COVID-19 в УМБАЛ „Света Марина“ от началото на пандемията

720 души са излекувани от COVID-19 от началото на пандемията в УМБАЛ „Света Марина“. Разкрити са 284 легла за пациенти с доказан КОВИД или съмнителни такива. Разкрити са 77 интензивни легла, от които 37 за пациенти с КОВИД. От март до момента през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ „Света Марина“ са преминали 25..

публикувано на 24.11.20 в 17:13

Започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води в Шумен

Започна изграждането на пречиствателната станция за питейни води, на стойност 21 милиона лева , съобщиха от пресцентъра на ВиК-Шумен. "Строителната площадка е готова и вече се изливат основите на хлораторното помещение - първата сграда на станцията. За съжаление не успяхме да направим първа копка, заради пандемията, за да избегнем струпването на хора...

публикувано на 24.11.20 в 16:47

Туроператорите с призив за помощ от държавата

Допълнителни 55 млн. лв. да бъдат отпуснати като най-неотложна мярка  на туроператорите и туристическите агенти. Това е  сред исканията на бранша, каза за Радио Варна Д имитър Попов, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Те вече са изпрати ли писмо до вицепремиера и министър на туризма..

публикувано на 24.11.20 в 16:47

Военноморските сили търсят 30 матроси

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за попълване на 30 вакантни матроски (войнишки) длъжности във военни формирования на Военноморските сили (ВМС). Могат да кандидатстват лица, завършили граждански средни или висши училища, в страната и в чужбина. Обявените свободни места са във военните формирования във Варна и Приселци (община..

публикувано на 24.11.20 в 16:26

Строител загина при инцидент в София

Работник загина, а четирима други са тежко пострадали при инцидент на строителен обект в София. Арматура е паднала върху работниците около пазара "Димитър Петков".  Наложило се е кран да вдигне арматурата, за да бъдат извадени пострадалите. Двама от тях са откарани в спешното отделение на болница "Царица Йоана" - ИСУЛ, един е в ВМА, един в..

публикувано на 24.11.20 в 16:15