Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Къде няма да има ток на 28 октомври

Снимка: Енерго Про

Неотложни ремонти оставят значителна част от Варна и областта без ток днес.

От 9 до 16 ч. във Варна няма да има ток на ул. Георги Бенковски № 50, ул. Георги Живков от № 40 до № 52, ул. Радецки от № 15 до № 18 и ул. Христо Самсаров № 39.
Временни смущения в електрозахранването ще са възможни между 9 и 10 ч., както и между 15 и 17 ч. в районите на карето, заключено между ул. Георги Бенковски, ул. Д-р Пискюлиев, ул. Дрин, ул. Велико Христов.

През целия ден, от 9 до 5 следобед ще са без ток и на ул. Генерал Киселов № 15 и ул. Генерал Паренсов № 33 и 35.

И още.

От 9.30 до 16.30 ч. няма да има ток в част от местността Ален мак, ул. Петър Попов, КК Чайка, ул. Катя Палазова, част от местността Манастирски рид и районът около ВСУ Черноризец Храбър.

Между 9 и 17 ч. електрозахранването спира в местностите Траката, Средна Трака, Ваялар и Свети Никола.

От 9 до 16 ч .ще спре електрозахранването в района на местността Боровец-юг. С час повече – до 17 ч., няма да има ток и в местността Фичоза.

От 8 до 17 ч. ще има временни смущения в района на Ракитника, Прибой и Галата.

От 8 до 17 ч. няма да има ток и в Константиново, както и във Виница – север, местността Розмарин.

Във Варненска област, преди обед от 9.30 до 13 ч. токът спира в Девня, в кв. Повеляново, районът около ЖП гарата, а между 12.30 и 16 ч. в останалата част на Повелявно.

От 9 до 16 ч. без ток ще са в селата Червенци, Сава, Генерал Колево, Разделна.

От 8 до 5 следобед без ток ще са в Слънчево, Любен Каравелово, Бързица, Царевци, Нова шипка, Гроздьово, Величково, Цонево, Синдел, Казашка река, Аврен, Садово, Венелин, Юнак, Дъбравино, Горен чифлик.

Между 08.30 и 16.30 ч. няма да има ток във Ветрино и в Добротич. По същото време с временни смущения ще са в районите на Средно село, Момчилово, Михалич и Искър.

Без ток от 9 до 4 следобед ще са и в част от Дългопол, на ул. Георги Димитров, ул. Антон Иванов, ул. Генерал Заимов, ул. Иван Асен, ул. Генерал Гурко, ул. Христо Патрев, ул. Цар Симеон.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Раздават 300 коледни пакета на хора в нужда във Варна

300 коледни пакета с храна от първа необходимост ще получат социално слаби граждани във Варна за празниците. Инициативата се изпълнява от Община Варна, която осигурява 7000 лв. за осигуряване на продуктите, в партньорство с Българския Червен кръст и дирекция "Социално подпомагане". Във връзка с епидемичната обстановка пакетите ще бъдат предоставяни по..

публикувано на 04.12.20 в 12:57

Журналист на Радио Варна с номинация за наградата за журналистика на морска тематика "Тинко Трифонов"

Управителният съвет на фондация „Кор Кароли“ обявяви внесените кандидатури за наградата за най-добро българско ветроходно постижение „Златен глобус” на Фондация и за наградата за журналистика на морска тематика „Тинко Трифонов“ за 2020 година. Журналистът на Радио Варна - Олга Карова, е сред претендентите за наградата „Тинко Трифонов“, за..

публикувано на 04.12.20 в 12:33

Коледната елха във Варна грейва навръх Никулден

Варна посреща коледните празници с красива украса - сфера с разноцветни светлини грее в пространството между сцена „Филиал“ и сградата на Държавния архив, а на площад "Свят" край хотел "Черно море" има нова елха.  На пл. "Независимост" са поставени фигурата на Дядо Коледа, както и влакчето с подаръци. Общо над 600 тематични елемента – свещи, елхички,..

публикувано на 04.12.20 в 12:22

БНБ пуска в обращение златна възпоменателна монета „Рождество Христово“

От 7 декември 2020 г. Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“. Цената на монетата е 1300 (хиляда и триста) лева, съобщиха от БНБ. Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център..

публикувано на 04.12.20 в 11:20
Снимката е илюстративна.

В бургаски квартал нередовни абонати точат нелегално вода от пробити тръби

Шест тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския квартал "Победа" са пробити незаконно.  Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода. Тръбите се намират на улица "Тамара", а маркучите са отведени към четири съседни на нея улици. Това съобщи..

публикувано на 04.12.20 в 11:16

Борисов: Готови сме за първите доставки на ваксини

„Изпълняваме нашия ангажимент и в срок приемаме Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Страната е готова и логистично, за да посрещнем първата доставка на ваксините и без да се губи никакво време да започне имунизацията, която ще е напълно безплатна и доброволна“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното..

публикувано на 04.12.20 в 10:44

Съвети за планински преходи през зимата

В планините време има сняг. За радост на скиорите тази зима може и да не повтори миналогодишната, когато почти беше невъзможно практикуването на зимни спортове.  Снежната покривка е вече под 1000 метра надморска височина. И всички любители на планинските преходи, трябва да бъдат много внимателни. Периодът е много труден за придвижване в зимни..

публикувано на 04.12.20 в 10:20