Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Медици от Варна с призив за спазване на противоепидемичните мерки

Лекари и медицински сестри от УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна снощи се присъединиха към инициатива на големите лечебни заведения за призив към обществото за спазване на противоепидемичните мерки. Със светнати фенерчета на мобилните телефони медиците искат да покажат на всички, че 8 месеца след началото на пандемията те все още са там - въпреки умората, въпреки болестите и трудностите. Инициативата със светлини апелира към гражданите:
Пазете себе си, пазете близките си, бъдете здрави! Бъдете отговорни към останалите!

ВИЖТЕ ОЩЕ

284 хил. семейства в страната са получили помощ за отопление

Държавата е разплатила над 136 млн. лв. на семейства, получили одобрение за подкрепа за отопление през зимния сезон , стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева. „284 хил. са семействата, получили подкрепа за отопление през тази година. Те са с 31 хил. повече, в сравнение с миналата година. Най-много са тези, които са получили средства..

публикувано на 02.12.20 в 15:18
Снимка: архив

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна

До края на седмицата Балчик ще светне в празнична премяна. Инвестиции в нова коледната украса не са правени, а преразпределение на елементите и позициите им, уточни заместник - кметът по устройство на територията Димитрин Димитров. Заради пандемичната обстановка официално тържество край градската елха за децата няма да се състои.  Информация на..

публикувано на 02.12.20 в 14:46
Снимката е илюстративна.

Къщата за бездомни в Добрич вече работи

Къщата за настаняване на бездомни хора в Добрич работи и през тази зима. Капацитетът й е за 6 души, като в момента той е запълнен. Община Добрич продължава работа и по проекта си за разкриване на приют з, който се финансира по ОП „Региони в растеж“. Надеждата на община Добрич е догодина приютът да бъде готов и тази зима да е последната, в която..

публикувано на 02.12.20 в 14:30

Детската градина "Д-р Петър Берон" във Варна прие първите десет деца на медици

Детската градина "Д-р Петър Берон" в район "Приморски" във Варна прие първите десет деца на медици, които работят  на първа линия в ковид отделения на здравни заведения. Драгомир Бакалов-директор на детската градина посочи, че има възможност да се приемат и повече деца, ако медици заявят желание за това. До момента са подадени 17 заявления за деца..

публикувано на 02.12.20 в 14:10

Облачно и студено, но без валежи ще е времето утре

Ще преобладава облачно време, временни разкъсвания на облачността ще има над южните части на района, а след полунощ и утре сутринта на места ще има условия за намалена видимост. Вятърът във вътрешността ще стихне, по крайбрежието ще е слаб от северозапад, през деня обърне от източна четвърт. Минималните температури в Североизточна..

публикувано на 02.12.20 в 14:06

АПИ: Електронната винетка се активира до 15 секунди след купуването й

"Електронната система работи добре, а потребителите се таксуват и това се доказва от приходите", посочва проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в чийто ресор е оперирането на смесената електронна система за събиране на пътни такси – е-винетка и тол. От началото на 2020 г. до момента са събрани 256 млн...

публикувано на 02.12.20 в 14:03

Нови кръгови кръстовища ще повишават безопасността на движението в Балчик

В ход е обособяването на планираните тази година две кръгови кръстовища в Балчик. Работата започна първо на улица "Приморска" (до КПП Бяла къща) и се очаква да завърши в края на седмицата. След това бригадата ще се насочи към изграждането на второто кръгово, в кв. "Левски" (между "Варненска", "Черно море" и "Христо Ботев"), съобщи заместник - кметът..

публикувано на 02.12.20 в 13:56