Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Отличиха екипа на Радио Варна с награда "Варна" за журналистика

| обновено на 29.10.20 в 16:50

Екипът на БНР – Радио Варна бе удостоен с награда "Варна"  в раздел „Журналистика“ – за оригиналния замисъл за отбелязване на 85-та годишнина на Радио Варна с 85 специални събития, за високите професионални критерии и отстояване на собствен стил през годините, за приемствеността между традиция и съвременност, за разширяването на младежката аудитория и последователното отношение към културата на Варна. Наградите бяха връчени от кмета на Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов на официална церемонията в Юнашкия салон. По традиция отличията се присъждат всяка година по повод 24-и май, но заради пандемията от COVID-19 тази година тържеството бе проведено в навечерието на Деня на народните будители.


Директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева получи наградата от името на целия екип.

„Много е хубаво усещането, но най-вече заради това, че на наградата пише „Екипът на Радио Варна“. Имах удоволствието да взема наградата, защото обстоятелствата не позволиха екипът да си я получи вкупом. Защото всички постижения се правят със силен екип. Няма ръководител, който да е постигнал нещо сам. Точно това прави наградата специална, защото освен тези 85 събития, с които отбелязахме 85-годишнината  на Радио Варна, тази награда се връчва и за високите професионални критерии, за отстояване на собствен стил, за последователното отношение към културата на Варна. Това звучи много задължаващо, и същевременно това е наше ежедневие, защото нашите професионални критерии ги доказваме всеки ден. Това още веднъж показва, че екипът на Радио Варна е изключително стойностен “, каза директорът на Радио Варна.

Овен екипа на радио Варна сред отличените са още 19 индивидуални носители и колективи. 

Подробностите за събитието чуйте от репортажа на Доротея Николова:Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Театралният фестивал "Варненско лято" започва от днес, но в онлайн формат

Театралният фестивал „Варненско лято” започва днес - 25 ноември, за 28-ми път, но за първи път в онлайн форма. До 6 декември почитателите на театъра ще могат да се докоснат до театралното изкуство през сайта http://viafest.org/varna . Публиката може да бъде от цялата страна, но не и от чужбина, тъй като съдържанието няма да бъде достъпно заради..

обновено на 25.11.20 в 09:26

Бионсе и Били Айлиш с номинации за "Песен на годината"

Песни на Бионсе и Били Айлиш са номинирани за „Грами” в категорията Песен на годината. Това съобщиха представители на Националната академия за изкуства на САЩ по време на видео излъчване на уебсайта на наградите „Грами”. Хитовете „Black Parade” на Бионсе, „Everything I Wanted” на Били Айлиш, „Cardigan” на Тейлър Суифт и „Don't Start..

публикувано на 25.11.20 в 06:41

Фестивалът "Движещо се тяло" продължава с филмовата си програма

Вторият модул на фестивала "Moving Body"  започва на 27 ноември. Форумът, посветен на движението и съвременния танц, тази година разгръща програмата си в първата и в последната седмица на ноември (04-08.11; 27-29.11).  Хале 3  и  Социалната чайна  са домакини на пърформанси, срещи, ателиета и филми, неминуемо повлияни от извънредното време, в..

публикувано на 24.11.20 в 15:32

Градските пространства за култура на открито - нови възможности с малка инвестиция

Каталог "Градски пространства за култура" беше създаден и представен във Варна. Той е иницииран от независимия културен сектор в града с цел осигуряване на алтернативни пространства за провеждане на събития по време на пандемия. И не само. Каталогът цели да даде обща представа за възможните културни пространства на открито във Варна. След..

публикувано на 24.11.20 в 11:32

Дистанционно гласуване на журито и радиоефир вместо сцена на ММФ "Откритие"

За първи път от 29 години насам на международния фестивал „Откритие“ ще има дистанционно гласуване на международното жури и радиоефир вместо сцена. Днес, в ефира на Радио Варна след 11часа ще прозвучат 12 песни на автори от различни държави и слушателите ще дадат своя вот, който ще определи   едната от основните награди. Финалните песни бяха..

публикувано на 22.11.20 в 06:54

Български филми онлайн за сънародниците ни в чужбина

Сънародниците ни в чужбина могат да гледат 22 български филма безплатно в рамките на фестивала „БГ екран онлайн“. Събитието е организирано от Държавния културен институт към министъра на външните работи и се осъществява с подкрепата на българските дипломатически и консулски представителства по цял свят...

публикувано на 21.11.20 в 10:56

Фолклорен ансамбъл "Варна" с празничен концерт за 60-годишния си юбилей

„Знаци по пътя“ е празничният концерт с който Фолклорен ансамбъл „Варна“ ще отбележи своята 60-годишнина тази вечер от 18.00ч. в Двореца на културата и спорта във Варна. Със своята 60 годишна история Ансамбълът се е утвърдил сред най-добрите фолклорни формации в България, с доказан принос в изследването, сценичната реализация и популяризирането на..

публикувано на 21.11.20 в 08:21