Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФ Тенис потвърди тежкото наказание на Найденова

Александрина Найденова
Снимка: БФТ

Българската федерация по тенис потвърди, че родната тенисистка Александрина Найденова е наказана с доживотна забрана за участие в професионални турнири и глоба от 150 хиляди долара заради участие в уговорени мачове.

"Разследването на Тенис звеното за почтеност (The Tennis Integrity Unit – TIU) срещу състезателката Александрина Найденова, което започна в края на миналата година, приключи с решение за доживотна забрана за Найденова да играе професионален тенис заради системно нарушаване на антикорупционната програма. Още през юли правата ѝ бяха временно спрени до приключването на случая. Тежката санкция е наложена, след като е установено, че българката е извършила 13 нарушения в периода 2015 - 2019-а година. Сред тях са манипулиране на резултати от мачове и подмяна и унищожаване на доказателства. Найденова трябва да заплати глоба в размер на 150 000 долара", съобщават от БФТ.

"От 2014 година Александрина Найденова не е картотекирана като състезателка в България. Преди това е играла за ТК "Албена Пловдив и ТК "Академик 83 Пловдив". Българската федерация по тенис винаги е поддържала политика за честна игра и е отстоявала позицията, че в спорта единственото съревнование трябва да се случва на терена. БФТ подкрепя мерките срещу всяко доказано нарушение на феърплея или опит за влияние върху честната игра. Корупцията в спорта и в тениса е недопустима. С програмите и политиките си БФТ се стреми да възпитава у младите тенисисти добродетелите на честната игра и чистия спорт", допълват от Федерацията.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Рея Кирчева и Габи Джолева донесоха сребърни медали във Варна

Две млади и чаровни дами от Варна спечелиха сребърни медали от държавното първенство по бадминтон. Шампионатът се проведе в Ст. Загора, а Рея Кирчева и Габриела Джолева станаха вицешампионки до 17 години на България. Щастливи и емоционални двете ни разказват за участието си. Габриела Джолева Рая Кирчева

публикувано на 24.04.24 в 11:50

Петър Колев пое Монтана

Петър Колев е новият старши треньор на ПФК Монтана. Договорът му с клуба е за година и половина. 49-годишният специалист заменя на поста Николай Митов, който разтрогна по взаимно съгласие. Дебютът на бившия наставник на Берое ще бъде в събота срещу лидера в класирането Спартак (Варна). .

публикувано на 24.04.24 в 10:36

Боксьорките на България перфектни в Белград

Женският ни национален отбор продължава с перфектното си представяне на Европейското първенство в Белград. Светлана Каменова донесе нова, впечатляваща победа на ринга в сръбската столица. В категория до 57 килограма европейската вицешампионка и трета в света българка се класира по безапелационен начин на полуфинал. Под наставленията на Борислав..

публикувано на 24.04.24 в 10:35

"Левски" на победа от титлата

Волейболистите на Левски София поведоха във финалната серия с 2-0 победи. Те се наложиха над ЦСКА с 3:1 (25:20, 30:28, 19:25, 25:22) във втората среща.В първия мач "сините" спечелиха с 3:2 гейма. Третата среща е на 26 април (петък) от 19:00 часа в зала "Левски София".

публикувано на 24.04.24 в 10:34

Равен резултат за 15-годишните национали

Юношеският национален отбор на България до 15 г. завърши наравно 1:1 с връстниците си от Косово в приятелски мач, игран в Прищина. Двата отбора ще се срещнат отново в четвъртък, 25 април, от 16:00 ч. Първата проверка помежду им се изигра на изключително тежък терен заради силния дъжд, изсипал се над косовската столица. И двете попадения паднаха..

публикувано на 24.04.24 в 10:33

Една легенда в тениса на маса отбеляза 90 години

Иван Василев е легендарна фигура в спорта тенис на маса за Варна и България. Остава непобедим в годините в градските първенства. Национален състезател в продължение на пет години, с участия на много турнири и спечелени много награди. Само преди 48 часа Иван Василев отпразнува своя 90-годишен юбилей. Заедно с вас се връщаме в спомените му..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Дончич напусна Локомотив /София/, Балъков го наследява

Локомотив София освободи Данило Дончич.Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба. С него си тръгват още помощник-треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев.Начело на тима застава легендата на българския..

публикувано на 23.04.24 в 10:24