Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пътят за Кабакум придобива вид

| обновено на 23.11.20 в 14:53

Пътят от т.нар. "Дървен мост" до разклона за хотел "Ной" съвсем скоро ще придобие вид, който заслужават всички, живеещи в района. В момента се полагат няколко слоя асфалт, поставят се и бордюри. Към момента уличното осветление не работи, установи репортерска проверка на Радио Варна, но с приключване на ремонтните дейности, се очаква и това да се случи. 

Припомням, че преди месец хората от СО "Ален мак" и местност "Кабакум" потърсиха отговорност от Община Варна за затварянето на пътя и неизвестността около завършването на стартиралия проект. Тогава, зам.- кметът Христо Иванов увери, че се очаква работата по Лот 3 да приключи до средата на номеври, като отсечката ще бъде възстановена и асфалтирана. 

Друг интересен момент се появява на дневен ред. Въпрос, който е отправен от общинския съветник Стела Николова на 31.10.2020г. по Закона за достъп до обществена информация, и той е - кога и какви геоложки проучвания са правени в района преди да стартират ремонтните дейности по проекта? Според Закона, отговор трябва да бъде получен в 14-сет дневен срок, припомни пред Радио Варна Николова, че такъв към момента не е получен. Нейното запитване е било отправено и по време на постоянна комисия "Благоустройство и комунални дейности", отговор също липсва. 

 

Припомням, че участък "Лот 4" е спрян от Строителен надзор заради проблеми по трасето. Предстои проектантът да прецени как ще бъде изпълнен проектът. Там трябва да се извърши хоризонтален сондаж. За целта е подготвена траншея, в която да бъде направена шахта, която да послужи за извършването на сондажа, обясни Иванов. Проектът е спрян именно поради причината, че при сондажните дейности е била достигната една от къщите. Предприети са действия с цел обезопасяване на имущестото на хората.

Още подробности чуйте от репортера Нина Милошевич:


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Факелно шествие тази вечер в Девня от 20 часа

Участниците от България и Румъния във фестивала „Марцианопол-животът в древния град”, който традиционно се провежда днес и утре край Девня, въпреки лошото време, представиха пред нетърпеливата публика основни части от облеклото и въоръжението си. Основните битки на арената и представянията на групите ще се състоят утре, съобщи кметът на Девня..

публикувано на 12.06.21 в 14:37

Дъждът не помрачи настроението в плетките

В Световния ден на плетенето на открито ( WWKIP day) най-ентусиазираните жени, които обичат да плетат, се събраха отново  пред сградата на Радио Варна за 6-а поредна година, въпреки дъждът и въпреки хладното юнско време. Ваня Славова ни среща с Жана Стефанова, която казва, че с плетенето нулира софтуерната си програма, релаксира и си почива..

публикувано на 12.06.21 в 14:16

Океанолози проверяват дали пристанище съсипва плаж

Специалисти от Института по Океанология във Варна започнаха обследване на залива пред централния плаж в Черноморец. Проучването е по покана на кмета, а причината е унищожаването на плажната ивица. Според местните хора причината за това е новото пристанище и по-специално кеят. Съоръжението, което затваря залива до половината, е..

публикувано на 12.06.21 в 13:40

Фолклорен празник в Българево

„ С песни и танци в Българево“ е наслова на фолклорен празник, който се провежда в най-голямото село в община Каварна   за трети път тази година. С народните песни и танци местните хора поддържат не само връзката с традициите на добруджанския фолклор, но и с богатството от  нивите,  полята, стадата, с радостта на хората, че живеят близо до..

публикувано на 12.06.21 в 13:10
Плаж в Каратона, Пелопонес, Гърция, 14 май 2021 г.

Гърция ще признава всички ваксини за пътувания в страната

Всички ваксини, дори тези, които не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, ще бъдат признавани от Гърция за влизане в страната, съобщава в. "Катимерини", като се позовава на представител на комисията по здравеопазване, която съветва правителството по въпроси, свързани с пандемията. Вана Папаевангелу каза, че решението е било..

публикувано на 12.06.21 в 13:05

Операцията по търсене на останки от падналия самолет МИГ 29 продължава

  Операцията по търсене на останки от падналия самолет МИГ 29, както и на черната кутия продължава. Все още няма нови находки от търсенето със специализирана техника на ВМС, морска фирма и   Института по океанология. Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов съобщи, че за съжаление проучването  и на двата нови контакта е показало,..

публикувано на 12.06.21 в 12:46
Владимир Путин

Путин: Отношенията между Москва и Вашингтон са в най-ниската си точка

В навечерието на срещата си с президента на САЩ Джо Байдън руският държавен глава..

публикувано на 12.06.21 в 12:20