Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 24 ноември

"Добро утро с Емил Йовев", снимки от Варна
Снимка: Емил Йовев

За правата, задълженията и възможностите пред работодател и работник при работа от дома що се отнася до техническото обезпечаване – коментар на гл. ас. д-р Христо Банов от Института за държавата и правото при БАН;

Ивайло Спасов, експерт комуникации в УНИЦЕФ за резултатите от национално проучване, което показва, че 34 % от младежите нямат достъп до компютър, за да могат да се включат адекватно в дистанционното обучение. 

След изграждането на нова кооперация във варненския квартал "Младост", от строителната фирма са започнали подготовка за асфалтиране на пространството зад блок 152. Проблемът е,че корените на дърветата около площадката са засипани с чакъл и строителни материали и хората основателно се притесняват, че това ще унищожи горичката наоколо. Проверка по сигнала на Даниела Стойнова;

Хората с вече установена паркинсонова болест ще имат възможност за безплатен преглед при невролог в рамките на кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“. Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон. Тя ще се проведе в лечебни заведения в страната, сред които е и УМБАЛ „Св.Марина“ във Варна. Среща с проф. д-р Ара Капрелян от Клиниката по неврология към болница „Св. Марина“;

Кампанията „Безопасна Коледа” на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор започна през ноември и ще приключи в края на декември. Доколко са безопасни електроуредите и всички останали стоки, които купуваме активно по празниците?


ВИЖТЕ ОЩЕ

„На светло” на 18 януари с Мариела Димитрова

Вторият вид ваксини на Moderna се очаква да пристигне във Варна днес – къде ще бъдат насочени и има ли констатирани заведения-нарушители на затварянето, заради Ковид-19 във Варна и региона? В 14.20 часа – коментар от областния управител Стоян Пасев. От днес Великобритания има нови изисквания към пътуващите – в 14.40 часа ще чуем гледна..

публикувано на 18.01.21 в 12:33

"Новият ден" на 18 януари с Емилия Николова

На Атанасовден сутрешната молитва е на на отец Ясен Шинев, който служи във варненския храм "Свети Атанасий". Нивото на река Камчия се повиши след дъждовете. Какво отчита рибарят Иван Стоянов от рибарското селище?  Пчеларят Михаил Михайлов обяснява начина, по който функционира електронната платформа за предупреждение за пръскане с пестициди. Среща с..

публикувано на 18.01.21 в 05:05
Chart

#617 ТОП 20 (15.01.2021-22.01.2021)

публикувано на 15.01.21 в 20:53
Картина на Валентина Бъчварова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 януари със Светлана Вълкова

За 100-тния си рожден ден на 12 март Варненският театър подготвя юбилейно представление. С кои режисьори ще работи през 2021-а? Разговор с артистичния директор Веселина Михалкова Режисьорът проф. Пламен Марков: Театърът предизвиква асоциации извън преките си намерения Срив от 75% в общия брой на зрителите и приходите на кината,..

публикувано на 15.01.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 15 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Поредно заседание по делото във връзка с намеренията на „Русгеоком БГ” ЕАД да добиват газ в района на Генерал Тошево ще се проведе днес от 11 часа във Варненския административен съд. Интервю с инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“. Промените във връзка с регистрацията на таксиметровите шофьори влизат в сила от..

публикувано на 15.01.21 в 06:00

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна страна, а в този път ще чуете втората част от неговите впечатления. Ще бъдем в древните градове..

публикувано на 14.01.21 в 18:00

НА СВЕТЛО на 14 януари с Валерия Василева

Управителят на МБАЛ - Балчик,  д-р Пламен Димитров за първата, белязана от ковид година на болницата и желанието за повече млади специализанти в болницата . Интервю с адвокат Христо Расташки за правната страна на ваксинацията срещу Covid-19. Актуална информация за епидемиологичната обстановка в областта от РЗИ-Варна. Студентските съвети искат..

публикувано на 14.01.21 в 13:44