Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

АПИ: Аспаруховият мост във Варна е конструктивно здрав

Аспаруховият мост във Варна е конструктивно здрав и всякакви спекулации ,че може да възникне проблем при експлоатацията му, са несъстоятелни. Това заяви за Радио Варна  Иван Досев, член на Управителния  съвет на АПИ. Досев каза още, че вярва на доклада на НИСИ, който е потвърдил, че мостът е здрав, но заради обществения интерес, от агенцията са подали оферти към чуждестранни фирми, които да направят още една експертиза.

Абсолютно безопасен е Аспаруховият мост. Нека да не се правят такива внушения от всякакви хора, които не са специалисти, които ходят снимат и си правят PR със снимки, на които се вижда с просто око, че пукнатините са повърхностни и е оголена армировката, каза Досев, като подчерта, че това не е конструктивен проблем. По думите му ще бъдат предприети действия по саниране на колоните и възстановяването на бетоновото покритие на армировката, за да се осигури дълготрайността на съоръжението. Той припомни, че 6 от съоръженията вече са били ремонтирани. 

Подробностите чуйте от интерв'то на Даниела Стойнова с Иван Досев:
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прага

Последен ден от президентските избори в Чехия

В Чехия бе възобновено гласуването на втория тур на президентските избори, онези от 8,25 милиона избиратели, които не са имали време да гласуват в петък, могат да го направят в събота до 14.00 часа местно време, съобщи чешката телевизия. Първият тур на президентските избори се проведе на 13-14..

публикувано на 28.01.23 в 10:46

Два пъти по-малко заразени с ковид спрямо случаите преди седмица

Шейсет нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Починали са двама потвърдени заразени, показват данните от Единния информационен портал. В сравнение с преди седмица новозаразените са два пъти по-малко, а смъртните случаи са намалели с един. 60-те нови случая са установени от 2577 теста (2.33..

публикувано на 28.01.23 в 10:34

Продължава издирването на студента Мартин Георгиев от Пловдив

Полицията продължава издирването на 20-годишният студент Мартин Георгиев от Пловдив, който е в неизвестност от сряда вечерта. Момчето учи "Ветеринарна медицина" в Стара Загора и същата вечер е тръгнало с влака от Пловдив, защото на следващия ден имало изпит...

публикувано на 28.01.23 в 10:25

Коректно е търговците да информират потребителите предварително могат ли да заплатят с карта

Много търговци все още не предлагат възможност за разплащане чрез ПОС терминал или поставят условие за ползване на тази опция само при достигане на определена минимална сума. В други случаи пък има временно прекъсване на услугата поради технически причини. Ако това не е обявено предварително на видно място в обектите или по друг подходящ начин,..

публикувано на 28.01.23 в 09:46
Димитър Ганев

Димитър Ганев: Можем да осъмнем с избори 2 в 1 през октомври

Предстоят поредните пети парламентарни избори, но да правим прогнози в това динамично време е в способностите само на хора със свръхестествени способности, каза Димитър Ганев-доктор по политология, експерт в сферата на политическите изследвания и анализи. Чуйте интервюто на Даниела Стойнова с него в прикачения звуков файл: Ситуацията е сходна с..

публикувано на 28.01.23 в 09:23

Жълт код за значителни валежи от сняг за 7 области в Североизточна България

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупреждение от първа степен - предупредителен жълт код, за значителни валежи от сняг е сила днес за седем области в Североизточна България. Това са Силистра, Добрич, Русе, Разград, Шумен, Търговище и Велико Търново, показва справка на сайта на НИМХ. Оттам..

публикувано на 28.01.23 в 09:18

Отмениха над 100 полета на летище Дюселдорф заради стачка

Десетки полети бяха отменени на германското летище в Дюселдорф поради нова стачка на наземния персонал. Стачката започна в 3,30 ч. местно време и ще продължи до събота 00,30 ч. се посочва в изявление на синдиката ver.di. Хиляди пътници са засегнати от отмяната..

публикувано на 28.01.23 в 09:09