Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бионсе и Били Айлиш с номинации за "Песен на годината"

Песни на Бионсе и Били Айлиш са номинирани за „Грами” в категорията Песен на годината. Това съобщиха представители на Националната академия за изкуства на САЩ по време на видео излъчване на уебсайта на наградите „Грами”.

Хитовете „Black Parade” на Бионсе, „Everything I Wanted” на Били Айлиш, „Cardigan” на Тейлър Суифт и „Don't Start Now” на Дуа Липа бяха номинирани за наградата.

Академията номинира Фийби Бриджърс и Ноа Сайръс за „Грами” за най-добър нов изпълнител.

Заедно за наградата в тази категория се състезават Ингрид Ендрес, Чика (истинско име - Джейн Ораника), Dee-Smoke (Даниел Фарис), Dodge-Cat (Амала Дламини), Megan T Stallion (Megan Peet) и канадският DJ Kaitranada (Луис Селестин). За последно певицата Били Айлиш беше отличена в тази категория. 63-те награди Грами ще бъдат излъчени от CBS в неделя, 31 януари.

Националната академия за звукозаписни изкуства и технологии е основана в САЩ през 1957 година. Първата церемония за връчване на наградите „Грами” се състоя на 4 май 1959 г. По различно време наградата се връчваше в различни градове на САЩ: Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго (Илинойс), Нашвил (Тенеси). През последните години събитието, с редки изключения, се провежда в „Staples Center” в Лос Анджелис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна дарява на Унгария скулптура на поета Петър Алипиев

Община Варна дарява скулптурен портрет на поета и преводач Петър Алипиев на Община Кишкьорьош, Унгария. За целта мемориалният знак ще бъде предаден на Унгарския културен институт в София и с тяхно съдействие ще отпътува за Унгария. Скулптурният портрет на Петър Алипиев ще бъде поставена в парка на преводачите „Шандор Петьофи”, който се стопанисва от..

публикувано на 25.04.24 в 13:51

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35

Етнически групи в креативен спектакъл на Арлекин

Всички деца имат таланти и всички ги проявяват по различен начин. Младите таланти на "Арлекин" в партньорство с Международната асоциация на театър за деца и младежи ASSITEJ NORWEY - осъщетсвиха спектакъла "Какво мислиш за мен? /Приятелство чрез изкуства/". Участниците са от  Суворово, Пет могили, Игнатиево, Казашко, Каменар...

публикувано на 24.04.24 в 11:19

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна

Цигуларят Марио Хосен и оперната прима Красимира Стоянова ще музицират с виртуозите на Миланската La Scala във Варна. Концертът на 29 април е финален за 20-тото издание на Европейския музикален фестивал - Варна и първи от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“ 2024. „Работата с такива изключителни професионалисти е едно творческо..

публикувано на 23.04.24 в 16:34

Фестивал на любителските състави в Балчик на Лазаровден

Традиционният общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” ще се проведе и тази година в Балчик.  19-ото издание ще събере na 27 април колективи от общинските читалища и пенсионерските клубове.  Тази година обичайната сцена на проявата се променя и мястото ще бъде информационният център "Мелницата", като за първа година там ще се организира и..

публикувано на 23.04.24 в 14:39

Маратон на четящите хора във Варна

И тази година на 23 април (Международния ден на книгата и авторското право) празнуваме книгите и четящите хора в една инициатива, родена във Варна, и превърнала се вече в национална кампания. 22-то издание на „Маратон на четящите хора“ се провежда под мотото „Литературата среща образите” и търси връзките между пространствата на въображението, които..

публикувано на 22.04.24 в 19:04