Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 26 ноември 2020 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Д.Дончева

Как да постъпим, ако личният ни лекар е болен или отсъства? Има ли във Варна грип? Кога се прави антигенен тест? Отговор на тези въпроси очаквайте от д-р Каролина Златева, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна.

Промените в Наредбата за годишни технически прегледи вече са в сила. Според тях стикерът за периодичен преглед вече ще се поставя в средата на горната част на предното стъкло. Какво още?

Как ще се отрази дистанционната форма при обучението на първокласниците - децата, които съвсем скоро влязоха за първи път в училище?

Какво остава да бъде свършено по ремонта на пътя за Кабакум и в какъв срок?

Какво ще включва последният за годината концерт на млади таланти от Музикалното училище във Варна, който е тази вечер?

В минутите за спорт – интервю с варненската футболна звезда Мартин Костадинов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 28 януари с Валерия Василева

Нормализира се трафикът по пътя Варна - Добрич, разрешиха движението на тежкотоварни автомобили. Слушатели от Селищно образувание "Добрева чешма" за ситуацията след силния снеговалеж и навяванията по пътните артерии. Клубът за офроуд в Добрич за поредна година се включи активно в спасяването на закъсали автомобили и хората в тях при..

публикувано на 28.01.21 в 13:46

ОТЛИЧЕН 6 на 28 януари с Валерия Василева

В предаването днес от 11 часа гостува психотерапевтът Цветелина Йосифова. Тя е един от инициаторите за създаването на kabinet.bg и втора година е част от екипа на тази виртуална консултативна практика, която предлага безплатни пет сесии за психотерапевтично консултиране на всеки, който ги потърси. Инициативата стартира в края на август 2020 година с..

публикувано на 28.01.21 в 10:09

"Новият ден" на 28 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Информираме за зимната обстановка в областите Варна и Добрич. Общо 95 лични лекари във Варна ще получат своята втора доза от ваксината на Пфайзер, съобщи д-р Каролина Златева - заместник-председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна. Интервю. Ваксинирането на учителите в училищата и детските градини във Варна започва..

публикувано на 28.01.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 27 януари с Валерия Василева

Областният управител Стоян Пасев с обобщена информация за ситуацията във Варна и областта във връзка с обилните снеговалежи и силния вятър. Институтът за пазарна икономика с ново изследване на социалното и икономическото състояние на областите в България. Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България дариха..

публикувано на 27.01.21 в 12:52

"Море и бряг" с Валери Великов, на 27 януари

Европейската агенция за морска безопасност / EMSA/ ще организира съвместна операция в Черно море между България и Румъния. Това съобщи за Радио Варна Петър Киров, който е директор в Департамент 3 в ЕМSA. По време на тази операция ще бъдат отработени различни задачи, свързани с търсене и спасяване, откриване на бракониери и замърсявания...

публикувано на 27.01.21 в 08:35

"Новият ден" на 27 януари с Емилия Николова

Къде се разминаха хора и НОИ при получаването на паричните обезщетения за безработица? Работата на  Социалния патронаж във Варна, останал временно с по-малко персонал, коментира директорът Дарина Стоянова.  За профилактичните прегледи по време на пандемия. Разказваме историята на млад мъж с много рядко заболяване - денем се бори с болестта си, а..

публикувано на 27.01.21 в 05:00
Пурпурно небе по залез край морето

НА СВЕТЛО във вторник, 26.01.2021г.

Какви ВиК проблеми има в кв. "Младост" във Варна и имат ли решение? Репортаж от СУ "Свети Климент Охридски" във Варна, където днес се правят тестове на учителите за коронавирус; Намаляват кражбите по домовете за сметка на ръста на кражбите от автомобили - репортаж по темата; Как работи приютът за бездомни във Варна в условия на ковид?..

публикувано на 26.01.21 в 11:25