Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СБА: Все още не е ясно дали новият стикер ще оскъпи техническите прегледи

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Промените в Наредбата за годишни технически прегледи вече са в сила, напомнят от Съюза на българските автомобилисти. Една от промените е свързана със стикера за периодичен преглед, който досега беше поставян в долния ляв ъгъл на предното стъкло. Според новостите в наредбата знакът вече трябва да бъде поставен в средата на горната част на предното стъкло. Някои шофьори остават изненадани, тъй като според тях това ще пречи на видимостта им. Идеята е, че скоро ще има нови стикери, които ще съдържат повече информация за автомобила. Поставянето им в горната част на стъклото ще помогне камерите по-лесно да разчитат информацията от стикера. Промяната се прави заради новите стикери, които обаче към момента липсват. Те ще бъдат готови в началото на следващата година, обясни Пламен Никофоров от СБА-Варна.

Все още не е ясно дали новият вид стикер ще оскъпи техническите прегледи. Според Никифоров, това ще стане ясно, когато започне доставката на знаците на технически прегледи от ДАИ.

Новите текстове гласят още, че дубликат на знак за периодичен преглед не се издава.
Още една новост предвижда, когато автомобилът е с два вида гориво, при годишния преглед замерването на вредните емисии вече да се прави и на двата вида гориво.

Още за новостите, чуйте в разговора с Пламен Никифоров:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прехвърлят собствеността на салона на VII СУ „Найден Геров“ на Община Варна

Собствеността върху изградения физкултурен салон на VII СУ „Найден Геров“ ще бъде прехвърлена на Община Варна, а след това ще бъдат предприети действия по завършване на базата.  Кметът на Варна Благомир Коцев и неговият екип проведоха поредица от срещи с представители на Министерството на младежта и спорта и на строителната фирма по повод решаването..

публикувано на 28.03.24 в 13:15

ОбС-Варна одобри продължаване на процедурата за изграждане на нова база на МГ

Общинският съвет във Варна даде съгласието за продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Решението беше взето на днешното заседание на местния парламент с пълно единодушие, с 46 гласа „за“. Предвижда се модерният кампус да бъде изграден върху два имота – на ул. „Акад. Андрей Сахаров“ №..

публикувано на 28.03.24 в 13:01

ИТН върна веднага папката с мандата на президента (ВИДЕО)

Има такъв народ" върна веднага папката с третия проучвателен мандат. Румен Радев започва консултации за формиране на служебен кабинет, предаде репортер на БГНЕС. Представителите на ПГ на „Има такъв народ“ - в лицето на Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Ивайло Вълчев, благодариха за доверието на президента за третия мандат. Напълно ви..

публикувано на 28.03.24 в 11:02

Обработват Морската градина срещу кърлежи

От 28 март започва първата за 2024 г. обработка против кърлежи на терени с обществено значение във Варна. Дейностите се извършват от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация“. Графикът предвижда първо да се обработят тревните площи в Морската градина и Зоопарка. Това ще стане в дните 28 и 29 март. В периода от 1 до 5 април ще бъдат..

публикувано на 28.03.24 в 10:37

Днес местният парламент гласува важни решения за новата база на МГ и Рибарско пристанище – Варна

Редовното заседание на Общински съвет – Варна ще се проведе днес, от 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна. В предварителния дневен ред са включени 9 точки. Една от тях е продължаване на процедурата по изграждане на нова учебна база на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“. Изборът на постоянни и временни членове на Експертния съвет към..

публикувано на 28.03.24 в 09:40

Третият мандат отива при "Има такъв народ"

В 11 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“, която да посочи кандидат за министър-председател, съобщиха от президентството. Припомняме, че първият мандат беше върнат от партия ГЕРБ-СДС, след като кандидатът за премиер Мария Габриел подаде..

публикувано на 28.03.24 в 08:41

Дигитално помагало подготвя зрелостници в социалните мрежи

Образователната платформа „Как се пише“ създаде дигитално помагало със задачи и упражнения, което да е в полза на дванайсетокласниците за държавния зрелостен изпит /ДЗИ/ по български език и литература. 50 дни преди изпита, помагалото вече е активно и може да се ползва от всеки в социалната мрежа Threads , в която се влиза и през профил в..

публикувано на 28.03.24 в 07:15