Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Каварна отличи 106 деца, пресъздали доброто в рисунки и снимки

Кметът на Каварна отличи с грамоти 106 деца, пресъздали достойни човешки постъпки в рисунки и фотографии, съобщиха от пресцентъра на общината за призьорите в конкурса "Доброто в моите очи". Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни посвети творческата надпревара на Световния ден на добротата и Световния ден на толерантността.
В ученическата експозиция от близо 120 творби доброто е открито в случки от живота, в грижата за възрастни хора, в приятелството и общи забавления с деца с увреждания, в спасяването на животни в беда и на природата и дори в детските игри.
Най-талантливите автори получават и предметни награда, а сред отличените са и цели класове в СУ "Стефан Караджа" и ОУ "Йордан Йовков" в Каварна за най-активно участие в конкурса, допълват от общината.

Компетентно жури класира представените творби както следва:

І ва възрастова група – 1 - 4 клас

І награда

Светослав Тодоров Червеняков – ОУ “Й. Йовков“ - 3 Б кл.

Диана Стефанова Василева – ОУ “Й. Йовков“ – 4 А кл.

ІІ награда

Мирослав Тихомиров Панчев – ОУ “Й. Йовков“ – 3 А кл

Димитър Кънчев Генчев - „Птиците си помагат. Да правим и ние като тях“ -- СУ „Ст. Караджа“ – 4 Б кл.

ІІІ награда

Никол Адрианова Анастасова - СУ „Ст. Караджа“ – 1 А кл.

София Стефанова Павлова - СУ „Ст. Караджа“ – 2 Б кл.

Георги Пламенов Петков –„Всички да сме приятели“- СУ „Ст. Караджа“ – 4 Б кл.

Поощрителна награда –

Димитър Рифатов Рифатов – „Помощник“- ОУ “Й. Йовков“ – 4 Б кл

Калина Руменова Траянова – ОУ “Й. Йовков“ – 4 А кл

Елисса Георгиева Николова –„Да пазим природата“- СУ „Ст. Караджа“ – 4 Б кл.

Награда за креативност

Ивайла Деан Дукова – „Ангел хранител“ - ОУ “Й. Йовков“ – 2 Б кл.

ІІ - ра възрастова група – 5 - 7 клас

І награда

Екатерина Викторовна Млечкова – ОУ “Й. Йовков“ – 7 к

ІІ награда

Ивайло Георгиев Василев – ОУ “Й. Йовков“ – 6 А кл

Елисавета Александрова Сотирова – ОУ “Й. Йовков“ – 5 А кл

ІІІ награда

Поля Адамова – ОУ “Й. Йовков“ – 5 Б кл

Силвестър Илиев Тодоров – СУ “Ст. Караджа“ – 5 „А“ кл.

Всички участници получават грамоти, а отличените и предметни награди. Награда и грамота за активно участие на класа получават и 3 „б”, 4 „а”, 4 “б“ клас на СУ ”Ст. Караджа” и 4 “б“ на ОУ „Й. Йовков“.

В конкурса за фотография на тема „Доброто в моите очи“ в посочения срок творби за участие са изпратили 2 деца с по две фотографии. Това са Кристиян Милчев от 11"б“ клас от ПЗГ „Ал. Тимирязев“ и Гергана Николаева Даскалова от 8“б“ клас от СУ „Ст. Караджа“. Грамоти и предметни награди за участие ще получат и двамата участници.

В рисунките и фотографиите си децата пресъздадоха добротата у хората в реални случки, доброто в техните игри, в това да помогнат на възрастен човек, да приемат и да се забавляват с деца в неравностойно положение, да помогнат на хора и животни в беда, да се грижат за природата и др.

Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните изразява своята благодарност за отзивчивостта на педагозите, които мотивираха децата да участват в конкурса. Благодари и на родителите за чудесните деца, възпитани в духа на добрината. Благодари и на децата за участието и споделените прекрасни емоции


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

До три пъти скача първоначалната такса на такситата

Цените на таксиметровите услуги се увеличават заради промени в нормативната база. Днес транспортният министър подписа Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 34 за извършване на таксиметров превоз на пътници, която е изпратена за обнародване в "Държавен вестник". От ведомството съобщават, че..

публикувано на 22.01.21 в 18:12

Разширяват възможностите на роботизираната хирургия в МУ–Варна и УМБАЛ „Св. Марина

За първи път в Първа клиника по хирургия на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна се извърши уникална за страната операция – робот-асистирана дясна хемиколектомия , по време на която се използва специално багрило – индоцианин зелено, приложимо при системата за флуоресцентна визуализация „da Vinci Fluorescence Imaging Vision“, съобщават от пресслужбата на УМБАЛ..

публикувано на 22.01.21 в 17:30

„Хрониките на селянина” и мечтите на Кристиян Недялков

Кристиян Недялков е ученик в 12 клас в средното училище по хуманитарни науки и изкуства   във Варна. Той вече издаде първата си книга „Хрониките на селянина”, а като ученик във втори клас  е започнал да пише за първи път. Вече има и няколко пиеси, едната от които  е поставяна на училищна сцена . Даниела Стойнова разговаря с..

публикувано на 22.01.21 в 16:07

Най-абсурдните покупки на холивудските звезди

Не е тайна, че популярните актьори далеч не са сред бедните граждани. Някои от тях дори не знаят колко точно пари имат и за това наемат лични асистенти и други любители на броенето на чужди пари. Поради сериозните си авоари някои актьори често правят..

публикувано на 22.01.21 в 13:35
ОУ

Втора рисунка грейна на фасадата на ОУ "Васил Априлов" във Варна

Изображение на Св. Св. Кирил и Методий краси от днес фасадата на ОУ „Васил Априлов“ във Варна. След лика на патрона на училището, това е второто изображение, което   кварталното училище има отвън. Има и още едно – в една от класните стаи на първокласниците, където са изрисувани Хан Тервел и неговата войска. ОУ „Васил Априлов“ е на..

обновено на 21.01.21 в 18:15

Фентъзи романът на книжния пазар - настояще и перспективи

„Ехо на отминал свят“ – така се нарича ръкописът на варненеца Евгени Филипов. Фентъзи роман, един нов свят, който хората не са виждали досега. Авторът го описва като криминална история с елфи.  Разкази и новели на Евгени са включени в различни сборници. Решава да напише първия си роман. Това му отнема пет години – редактира, праща на приятели за..

публикувано на 21.01.21 в 16:16

Варненци се прегръщат напук на пандемията

Международният ден на прегръдката се ражда през 1986 година в САЩ по инициатива на протестантски пастор. Защо обаче точно 21 януари? Датата не е избрана случайно. Според пасторът, точно в този период хората се чувстват изтощени от емоциите покрай Коледните и новогодишните празници и имат нужда да се заредят положително. Учени са установили, че..

публикувано на 21.01.21 в 13:52