Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО в четвъртък, 3-ти декември

Свиленград ‒ до моста
Снимка: Венета Николова

В Международния ден на хората с увреждания, 3-ти декември разказваме за най-сериозните проблеми пред тази група от хора у нас;

Репортажно за първото предоставяне на топла храна за лекарите на първа линия;

Различни горски местообитания  ще бъдат повторно създадени и възстановени в части от Североизточна България по европейската програма „LIFE”. Среща с инженер Теодор Тодоров, който работи по проекта;

Сега, когато се изсичат много елхи, има хора, които милеят за природата и се стремят да я облагородят. Впечатлен от красотата на дървото Пауловния, Петър Райчев решава да дари 100 фиданки, които ще бъдат засадени покрай бул. "Добруджа" в Добрич. Срещаме ви с него след 15ч.

Милена Сиракова, директор на БЧК - Варна за коледната кампания на организацията;

Още една тема с привкус на Коледа, която идва от Балчик. Покана за участие се отправя към всички деца от 5 до 18 години, които могат и желаят да изработят тематична картичка, рисунка или коледна украса. Материалите и техниките са по избор, но основната задача е да отразяват красотата и вълшебството на празниците. С всички изпратени творби ще бъде подредена изложба в клуба на хората с увреждания „Хинап“, ул. „Черно море“ №21.

Ако обучението в дигитална среда е предизвикателство за всички в образователната система, значително по-сложно е то за учениците и учителите в училищата по изкуствата, заради специалните предмети. Разказваме след 16ч.

Алпинистът Атанас Скатов се отправя към връх К-2 днес. Среща с него след 17ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#618 ТОП 20 (22.01.2021-29.01.2021)

публикувано на 22.01.21 в 18:41

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 22 януари със Светлана Вълкова

14 – 15 часа "Новатори от 80-те години на ХХ век“ – мащабна изложба откри годината в Градската художествена галерия – Варна 14-то издание на Международната графична изложба в „Папийон” „Из колекциите” 15 – 16 часа Фонд "Култура" ще подкрепя и проекти за културен туризъм - промени в насоките за кандидатстване по направленията на общинския фонд Първият..

публикувано на 22.01.21 в 13:40

НОВИЯТ ДЕН в петък, 22-ри януари

Българската соларна асоциация предлага малките производители на възобновяема енергия да могат да продават ток не само на небитови, но и на битови клиенти, например на съседите си. Още по темата след новините в 08.00ч. Изображение на Светите братя Кирил и Методий краси фасадата на ОУ „Васил Априлов“ във Варна. Рисунката беше направена..

публикувано на 22.01.21 в 06:05

НА СВЕТЛО на 21 януари с Валерия Василева

Психологът Добринка Горанова за прегръдката - застрашена ли една от най-съкровените прояви на любов и топлина да попадне в "червената книга" заради пандемията и социалната дистанция. Актуална информация за епидемиологичната обстановка във Варна и областта от брифинга на РЗИ и областния управител Стоян Пасев. Националната пациентска..

публикувано на 21.01.21 в 13:22

"Новият ден" на 21 януари с Емилия Николова

В Деня на родилната помощ разговаряме с проф. Емил Ковачев, управител на Специализираната болница по акушерство и гинекология във Варна и с  д-р Кателия Александров, един от водещите специалисти по репродуктивна медицина в страната. Могат да ли да бъдат укрепени скалите в Провадия, за да се предотвратят бъдещи срутвания, коментира кметът Жоро Илчев...

публикувано на 21.01.21 в 05:00

НА СВЕТЛО на 20 януари с Валерия Василева

До 12 юли всички автомобили в България трябва да притежават специален стикер с обозначение на екологичната категория на превозното средство и нивото на вредните емисии.  Репортерска проверка за организацията за обслужване на морските лица от Изпълнителна агенция ”Морска администрация" във Варна и коментар на директора, к.д.п. Живко Петров...

публикувано на 20.01.21 в 13:43

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 януари

Опашка от десетки чакащи моряци се образува всеки ден през Морската администрация във Варна. Някои споделят, че са чакали повече от пет часа. Според тях причината е, че работи само едно гише, а хората са много и това води до забавяне в обработката на документите. Моряците попитаха защо във Варна работи едно гише, а в Морската администрация в..

обновено на 20.01.21 в 08:47