Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С "Хоризонти" към виртуален Китай

Българската китаистка Силвия, известна като Лин Лин организира виртуално пътшествие до любимата и страна. Дни преди старта на виртуалния тур тя събра няколко хиляди последователи в мрежата. В аванс тя разказа само за слушателите на туристическото ни предаване за някои по-малко познати места в най-многолюдната страна. Със Силвия ще пътуваме до провицниите Юнан и Сечуан.
Слушайте "Хоризонти" от 11 до 12 часа с автор и водещ Иван Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини за масова имунизация срещу ковид във Варна. Откриха медийното студио в Икономически университет –..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 24 февруари

Денонощен ваксинационен кабинет е открит в Диагностично-консултативния кабинет „Св.Клементина” във Варна.Той ще работи до 7 часа сутринта. Успоредно с това продължава и ваксинационната  кампания за всеки желаещ от понеделник до петък. Разговор с управителя на здравното заведение д-р   Иван Иванов; Акробатът Красимир Васов за мечтата му да..

публикувано на 24.02.21 в 06:26

НА СВЕТЛО на 23 февруари с Валерия Василева

Репортерска проверка как точно ще стане организацията по ваксиниране в кабинетите им и особено в малките населени места в Добричка област. Какви са възможностите за диагностика с компютърния томограф от най-ново поколение в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Инфраструктурните проблеми на Селищно образувание "Добрева чешма" коментира кметът на..

публикувано на 23.02.21 в 12:36
дърво мартеница

"Новият ден" на 23 февруари с Мариела Димитрова

Обществена консултация за домашното насилие, вкл.кибертормозът, провежда ЕК. Въпросникът е достъпен за попълване онлаийн от всеки европейски гражданин. Мненията ще бъдат включени в Стратегията за равенство на половете, която се очаква до края на годината. Още по темата в 8.10 часа в рубриката "Евранет +". В 8.40 продължаваме с..

публикувано на 23.02.21 в 06:28

НА СВЕТЛО на 22 февруари с Иван Барбов

За дейността на ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-та във Варна и Балчик и готовността на личните лекари за ваксинацията. Представители на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри"се събират днес пред Министерството на земеделието. За проблемите на пчеларите, говори Атанас Каракашев, дългогодишен пчелар и..

публикувано на 22.02.21 в 13:45

"Новият ден" на 22 февруари 2021 г. с Димитрина Дончева

Докъде стига търпението - варненци ще изразят за пореден път недоволството си тази сутрин от лошата инфраструктура в курортния комплекс „Чайка“ където живеят. Тема с продължение в ефира на Радио Варна. Ще има ли полза за околната среда с въвеждането на еко-стикерите върху колите? Кой и как може да кандидатства за безплатната..

публикувано на 22.02.21 в 06:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 19 февруари със Светлана Вълкова

Почит към Васил Левски 100 години Варненски драматичен театър: сградата Фестивал на изкуствата започва в НУИ „Д.Христов” – Варна Дългогодишният преподавател по цигулка Грета Бурова издаде „Цигулковата школа във Варна-спомени” Има много начини да станеш президент. Точно на този, разказан в романа на Даниела Иванова „Лесна..

публикувано на 19.02.21 в 13:29