Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Благотворителен базар във Варна предлага ръчно изработени сувенири от майки на деца с увреждания

| обновено на 25.12.20 в 15:32

Коледен базар с ръчно изработени сувенири от майки на деца с увреждания и социални предприятия, които се предлагат с благотворителна кауза, ще бъде отворен във Варна до края на годината.

„В нашето хубаво пространство сме им дали възможност да си подредят артикулите и стана един много хубав базар, в който събраните средства отиват за всеки, който си ги е изработил, ние не вземаме процент, подпомагаме целия процес и се радвам, че се включиха доста хора“, заяви Диана Настева, която оглавява сдружението „Няма невъзможни неща“, чиято основна кауза е да помага и да „заразява“ с доза доброта.

Желаещите да се включват в каузата и да си купят бижу, картина или друг красив сувенир, са много.

Артикулите в коледния базар са подредени в топлата и уютна работилница „Хамелеон“ – пространството, обединяващо младежи и тийнейджъри от цялата страна, които извършват различни дейности – от споделено учене до приготвяне на шоколадови бомби или украсяване на бисквити.

Коледният базар ще бъде отворен до Нова година, а ръчно изработените артикули се предлагат и онлайн на страницата на сдружение „Няма невъзможни неща“.

Чуйте още в репортажа на Александър Йорданов:ВИЖТЕ ОЩЕ
Лагерът

Земетресенията в Гърция разрушиха стотици къщи

Силните земетресения в Гърция миналата седмица оставиха необитаеми около 900 къщи, съобщиха медиите. Вторичните трусове продължават да предизвикват страха на останалите без дом хора. Земетресенията в сряда и четвъртък с магнитуд 6,3 и 5,9 са повредили стотици сгради в селата Лариса, Еласона,..

публикувано на 07.03.21 в 13:34

Китай доставя безвъзмездно ваксини на 69 държави

Властите в Китай доставят безвъзмездно ваксини срещу коронавирус в 69 държави, а в други 43 ти продават, заяви министърът на външните работи Уан И. Пекин е обещал да предостави 10 милиона дози ваксина за нуждите предимно на развиващите се страни чрез програмата COVAX...

публикувано на 07.03.21 в 13:32

Задават се мощни магнитни бури

Серия от мощни магнитни бури се задават през втората половина на март – на 18-и и 28-и. За какво да внимаваме? Как ще се отразят на здравето и психиката ни? „Повечето хора не вярват на въздействието им върху психиката и тялото. Колебанията на магнитното поле обаче са съвсем реални и много от нас ги усещат по различни начини”, обяснява..

публикувано на 07.03.21 в 11:39

В понеделник ще дойдат 21 хиляди дози от Pfizer

Не е необходимо да се прави тест за антитела, преди ваксината, каза Богдан Кирилов 21 хиляди дози от Pfizer се очаква да пристигнат утре. Това каза през Би Ти Ви маг.-фарм. Богдан Кирилов, който е шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата. Той обясни, че през март ще дойдат дози от трите одобрени от ЕС ваксини срещу коронавирус...

публикувано на 07.03.21 в 10:05

Месни заговезни е

Осем седмици преди Възкресение, който тази година се пада на 2 май, православната църква отбелязва днес Неделя Месопусна. В народната традиция, денят е популярен като Месни заговезни. Това е последният ден, в който се яде месо преди Великия пост, и първият църковен празник, свързан с настъпващата пролет. На Месни заговезни, семейната..

публикувано на 07.03.21 в 07:40

Хармонизират обучението по туризъм в Европа

Хармонизиране на обучението по туризъм в университетите в Европейския съюз, така че клиентите да получават еднаква качество на услугите в различните части на съюза предвижда консорицумът Next Tourism Generation -  първата по рода си инициатива в Европа за подобряване на партньорството и връзките между образователните институции и..

публикувано на 07.03.21 в 07:14

Нови изисквания за пътниците, които тръгват от Англия за чужбина, включително български граждани

От понеделник, 8.март, всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който се посочва, че целта на пътуване е разрешено в съответствие със съществуващите ограничения. Законово разрешените причини за международни..

публикувано на 07.03.21 в 06:40