Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 1 януари 2021 със Светлана Вълкова

Милко Божков, Салонът на природата

Какво ще правим на 1 януари?

Ще пием вино с писателката Неда Антонова, ще отправим и една молитва за добро.

Червено или бяло, младо или старо? Отговорът – от художника Милко Божков. Той ще ни разкаже и за поредната си творческа среща с поета Борис Христов, която създаде „Салонът на природата“.

Бели мисли и опит за летене с поетесата Петранка Божкова.

Мария Донева ще говори за новата си „Книга за нас“.

Светлозар Желев ще ни каже своята рецепта за бавно живеене и наслада от живота.

Писателят Мариан Желев ще ни върне към важните, прости наглед неща с разказа си „Мушама за напреднали“.

Ще тръгнем на път с художника Георги Лечев.

Певецът и именик днес Васил Петров ще сподели за страстта си към рисуването.

Стефан Вълдобрев ще ни пожелае здраве, спокойствие, равновесие, оптимизъм, усмивки. И да не се плашим, че се срещаме един с друг.


ВИЖТЕ ОЩЕ
мега пиано

НА СВЕТЛО на 12 май с Валерия Василева

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от президента Румен Радев, положи клетва днес - ко ментар на доц. Тошко Петров, д-р на политическите науки, ръководител на катедра „Социални и правни науки” в ТУ-Варна. 125 години от създаването на Тракийското дружество във Варна отбелязаха с поднасяне на венци и цветя на паметника на..

публикувано на 12.05.21 в 12:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 май с Мариела Димитрова

Само след дни започва изпращането на абитуриентите – свободни часове при козметици, маникюристи и за други разкрасителни процедури почти няма.... Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е официалният тоалет за бала. Всяка година тенденциите в предпочитанията на младежите се променят. Какви са тази година, взема ли превес..

публикувано на 12.05.21 в 06:52

НА СВЕТЛО на 11 май със Светлана Вълкова

Запазване стабилността на държавата и организиране на следващите парламентарни избори са основните задачи на служебното правителство - интервю с бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков Репортаж от патронния празник на варненското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” 11 май - професионален празник на библиотекарите, как беше..

публикувано на 11.05.21 в 13:35

"Новият ден" на 11 май 2021 г. с Димитрина Дончева

Инициативна група внесе в Президентството на Република България подписка с искането арменецът Карен Алексанян, създателят на Двора на кирилицата в Плиска, да получи българско гражданство. Ще чуем председателя на инициативната група Искра Иванова от Варна, както и самият създател на музея Карен Алексанян. Как варненското ОУ „Свети Свети Кирил..

публикувано на 11.05.21 в 06:00

НА СВЕТЛО на 10 май с Мариела Димитрова

Срещи между предлагащи и търсещи работа в градовете Варна (10 май 2021), Пловдив (12 май 2021) и София (18-19 май 2021) организира ена от големите платформи за работа у нас. Това са 20-те "Национални дни на кариерата 2021". Какъв е интересът на търсещите работа ще чуем в репортаж в 14.20 часа от Двореца на културата и спорта. До края на май..

публикувано на 10.05.21 в 12:45

НОВИЯТ ДЕН на 10 май с Иван Барбов

След 8.00 часа ще ви срещнем с председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, с който ще коментираме натиска върху пазара на наемите. Защо все повече наемни жилища и търговски площи остават празни и има ли спад на цените на наемите? Каква е актуалната ситуация в туризма в момента, кога се очаква да има раздвижване..

публикувано на 10.05.21 в 05:53

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ на 10 май

По първи петли - 10 .05.2021 БНР-Радио Варна 04.00 – 06.00 часа Водещ: Ваня Славова И този понеделник няма да изневерим на стила на предаването, в което преобладават приятните теми от нашето ежедневие, съчетани с хубави български песни, за чиято селекция грижа има звукорежисьорът Венци Фотев. От кухнята на..

публикувано на 09.05.21 в 10:19