Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Коледен базар за ведро настроение в квартал "Младост"

Оставаме в пролетната карантина на тази така непоносима 2020 година. Макар да е последният ден от месец декември продължаваме да носим маски и да спазваме дистанция.


Продължаваме да умуваме дали да се съберем с най-близки, роднини или приятели. Да ги доближим ли, или да се държим на дистанция с тях, през два стола на масата..., ако въобще имате вкъщи толкова голяма маса. 

Времето навън е чудесно, птичките пеят сякаш ще посрещаме първа пролет. Объркана беше тази година, няма как и последният ден от нея да бъде нормален.

Очакваме все пак тя да си замине като нежелан кошмар. И силно се надяваме, че ни чакат по-добри идни дни, в които да си върнем живота, мечтите, истинското общуване, радостите и да загърбим новините, особено свързаните с коронавируса.

 Омръзна ни да чуваме последната дума, както и думите локдаун, онлайн, криза...

Очакваме да изчезне Ковид-19 и да се завърне снегът. И за двете все още няма гаранция. 

Но пък днес не трябва да сме мрачни. Ако ви липсва настроение, идете на коледен базар в ж.к. "Младост". Над пазарчето, до ледената пързалка.


Там има какво да разгледате, да похапнете, да се посмеете...

Един вариант за хората от квартала.

Чуйте още от репортажа на Ваня Славова: 

Коледният базар работи до 22 часа всеки ден. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Влез в мрежата" от входа на Морската

Варна се включва в кампанията „Влез в мрежата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027). Събитието се провежда от 18:00 часа на 30 юли (петък) на входа на Морската градина на адрес: гр. Варна, площад „Антон Новак“. Партньори на програмата са Община Варна, Общински детски комплекс-Варна, школа „Европейски мост“, Основно..

публикувано на 30.07.21 в 18:09
Павел Владимиров и Елени Декидис

Подготвя се игрален филм за легендата в бокса Ивайло Маринов

Животът на легендата на българския и световен бокс Ивайло Маринов ще бъде разказан в игрален филм. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Култура и духовно развитие“, на което беше разгледано искане от продуцентската компания „ ARS Digital Studio” за финансова подкрепа от страна на Община Варна. Сценарият на филма се основава на..

публикувано на 30.07.21 в 16:51

Август ще ни предложи от 13 до 43 градуса

Тази година през август се очаква средните температури да бъдат над нормата, която за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 13° и 18°, а най-високите – между 38° и 43°, съобщиха от НИМХ. В по-голямата част от страната месечната сума на..

публикувано на 30.07.21 в 15:27

Младежи ще се борят с „ФАРС”- а по стените на сградите във Варна

Младежи премахват  „фарс” -а от стените на Варна.    Младежка група от школата по предприемачество „Big boss” стартира акция по премахването на грозните графити и неуместни надписи в града. Инициативата е под наслов „Повече и по-малко фарс”. Има ли разлика между хората, които рисуват и тези, които драскат с графити? Според екипа на „Повече и..

публикувано на 30.07.21 в 12:37

Арт базар "Морски съкровища" откриват във Варна

Арт базар отваря врати под открито небе, в непосредствена близост до брега и морето, този уикенд – 31 юли и и 1 август, във Варна. Базарът ще се проведе под наслов „Морски съкровища“. Своето творчество ще представят различни сръчни занаятчии от Варна и региона, разказа в интервю за Радио Варна Делян Тодоров – организатор на базара. Целият..

публикувано на 30.07.21 в 09:57

Флашмоб за Международния ден за борба с трафика на хора на входа на Морската

Кампания „Синьо сърце“ ще се проведе днес - 29 юли, от 18.00 до 19.00 ч. на входа на Морската градина до Слънчевия часовник . Инициативата е по повод 30 юли - Международен ден за борба с трафика на хора. Доброволци от превантивните училищни клубове ще раздават информационни материали и ще информират младите хора за рисковете, свързани с престъплението..

публикувано на 29.07.21 в 14:53
Стефан Караджа

Караул на паметта за Стефан Караджа организират преподаватели и ученици в Добрич

„Караул на паметта“ организират в Добрич преподаватели и ученици по повод 153-годишнината от смъртта на Стефан Караджа. Той ще се проведе пред паметника на революционера на 30 юли, като идеята му е децата да представят пред добричлии малко познати факти за живота на Стефан Караджа. Учениците и техните преподаватели по история са подготвили и вестник,..

публикувано на 29.07.21 в 12:14