Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Коледен базар за ведро настроение в квартал "Младост"

Оставаме в пролетната карантина на тази така непоносима 2020 година. Макар да е последният ден от месец декември продължаваме да носим маски и да спазваме дистанция.


Продължаваме да умуваме дали да се съберем с най-близки, роднини или приятели. Да ги доближим ли, или да се държим на дистанция с тях, през два стола на масата..., ако въобще имате вкъщи толкова голяма маса. 

Времето навън е чудесно, птичките пеят сякаш ще посрещаме първа пролет. Объркана беше тази година, няма как и последният ден от нея да бъде нормален.

Очакваме все пак тя да си замине като нежелан кошмар. И силно се надяваме, че ни чакат по-добри идни дни, в които да си върнем живота, мечтите, истинското общуване, радостите и да загърбим новините, особено свързаните с коронавируса.

 Омръзна ни да чуваме последната дума, както и думите локдаун, онлайн, криза...

Очакваме да изчезне Ковид-19 и да се завърне снегът. И за двете все още няма гаранция. 

Но пък днес не трябва да сме мрачни. Ако ви липсва настроение, идете на коледен базар в ж.к. "Младост". Над пазарчето, до ледената пързалка.


Там има какво да разгледате, да похапнете, да се посмеете...

Един вариант за хората от квартала.

Чуйте още от репортажа на Ваня Славова: 

Коледният базар работи до 22 часа всеки ден. 

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветя, парфюм, но преди всичко обич към жените, и то не само на 8 март

Как тревожно е да си жена. Красота и усмивка да бъдеш сред всекидневния сив кръговрат вярност — срещу изменчивия вятър, нежност — в загрубелия свят. От безбройните пътища земни най-рискования да избереш — безразсъдния път на сърцето и докрай да го извървиш. Твоя единствена радост да..

обновено на 07.03.21 в 14:37
Кралица Елизабет II

Британската кралица няма да гледа интервюто на Опра с Хари и Меган

Довечера в САЩ ще бъде излъчено интервюто на американската водеща Опра Уинфри с херцога и херцогинята на Съсекс, което вече породи напрежение във Великобритания. Часове преди това по Би Би Си ще бъде изъчено послание на кралица Елизабет Втора по повод на Деня на Общността на нациите. Британската кралица няма да гледа интервюто на Опра..

публикувано на 07.03.21 в 13:30

Рядък вариант на коронавируса бе идентифициран в Италия

Рядък вариант на новия коронавирус беше идентифициран в лаборатория по микробиология в италианската провинция Варезе, като друг такъв вариант е бил идентифициран досега само в Тайланд, предаде АНСА. Този вариант се различава в секвенирането на целия така наречен протеин спайк - онази част от вируса, която влиза в контакт с клетките, които ще..

публикувано на 07.03.21 в 10:03
nesebаr

Несебър влезе в списък на 7 забележителни и непознати места в света

Според гръцката митология Зевс се влюбил в Европа, след като я гледал как играе на плажа. Нещо подобно на това, което се случва с нас - ние не преставаме да бъдем пленени от красотата и многото атракции, които Европа ни предлага. Заредени с история и изключително..

публикувано на 07.03.21 в 07:18
Плажът чака летовници

Какво е поредното нещо, което свършва на земята? Пясъкът

Ненаситен глобален апетит за пясък, една от най-важните, но най-малко оценявани стоки, едва ли ще приключи скоро. Проблемът обаче е, че този ресурс намалява, съобщава CNBC. Посочва се, че цялото ни общество е изградено върху пясък. Това е най-консумираната суровина..

публикувано на 07.03.21 в 06:43

Анапурна-смъртоносният връх

Bъпреки коментарите, че върхът, под който загина Атанас Скатов, е най-смъртоносният, фактите показват, че истинското гробище за най-опитните алпинисти всъщност е Анапурна. Всеки трети, опитал се да го покори, умира, а доскоро всеки втори остава някъде по склоновете му. Но технологиите и развитието на алпинизма промениха, макар и малко,..

публикувано на 06.03.21 в 18:45

Повече пари за по-щастливи дни

Хората с по-високи доходи се чувстват горди, по-уверени и се страхуват по-малко в сравнение с индивидите с по-ниски доходи, но не винаги са по-състрадателни и любвеобилни, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес". Това сочат резултати от проучване, публикувано онлайн в сп. "Емоушънс" от Американската асоциация по психология...

публикувано на 06.03.21 в 14:33