Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Новият ден“ на 14 януари с Мариела Димитрова

Утро край морето и лебедите
Снимка: Емил Йовев

В 8.15 часа ще бъдем в провадийското село Равна, забележително с Пробития камък в покрайнините му. Как да уловиш изгрева на слънцето през отвора на Пробития камък – това знаят как да направят малко хора, сред тях са жителите на Равна. Един от тях е и Николай Георгиев, за когото всеки ден започва с чист въздух и красива гледка. Той живее до поляната срещу Пробития камък и всеки ден извежда малкото си стадо там на паша. И още в репортаж оттам на Димитрина Дончева.

Община Бяла ще кандитдаства за финансиране на щетите от проливните дъждове пред Междуведомствената комисия за преодоляване на последиците от бедств я и аварии. В 8.40 часа за за последиците от дъждовете,наводнили обществени сгради и увредили пътна инфраструктура от разговора на Даниела Стойнова с кмета на общината Пеньо Ненов.

„Рестартирай Европа – REACT-EU“ е първата от поредица инициативи, която ще осигури средства за възстановяване на ЕС след ковид кризата. България ще получи 438 милиона евро. Репортаж на Кремена Иванова в 9.40 часа.

Ремонтът на булевард „Добричка епопея” може да приключи до края на месец януари. Той се забави заради лошото време през последните месеци на миналата година по думите на добричкия кмет Йордан Йорданов. В 9.15 часа е интервюто с него на Валери Великов за инфрастуктурните проекти за 2021-ва и закупени нови електробуси.

За ножовете като произведение на изкуството и ножарството като занаят, който изисква познания в различни области – в 10.20 часа споделя варненецът Борислав Хаджиев, който вече 30 години прави ножове. Среща на Мартин Николов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#617 ТОП 20 (15.01.2021-22.01.2021)

публикувано на 15.01.21 в 20:53
Картина на Валентина Бъчварова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 15 януари със Светлана Вълкова

За 100-тния си рожден ден на 12 март Варненският театър подготвя юбилейно представление. С кои режисьори ще работи през 2021-а? Разговор с артистичния директор Веселина Михалкова Режисьорът проф. Пламен Марков: Театърът предизвиква асоциации извън преките си намерения Срив от 75% в общия брой на зрителите и приходите на кината,..

публикувано на 15.01.21 в 13:40
Варненско крайбрежие

"Новият ден" на 15 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Поредно заседание по делото във връзка с намеренията на „Русгеоком БГ” ЕАД да добиват газ в района на Генерал Тошево ще се проведе днес от 11 часа във Варненския административен съд. Интервю с инж. Иванка Казакова от инициативен комитет „За чиста България“. Промените във връзка с регистрацията на таксиметровите шофьори влизат в сила от..

публикувано на 15.01.21 в 06:00

Пътуваме към света на персите

Ще погледнем на Изток, към пейзажа от приказките на 1001 нощ. Ще се впуснем дълбоко в персийската действителност, защото пътуваме към Иран с умелия разказвач на своите спомени Стефан Бояджиев. Преди време той направи дълга обиколка в тази огромна страна, а в този път ще чуете втората част от неговите впечатления. Ще бъдем в древните градове..

публикувано на 14.01.21 в 18:00

НА СВЕТЛО на 14 януари с Валерия Василева

Управителят на МБАЛ - Балчик,  д-р Пламен Димитров за първата, белязана от ковид година на болницата и желанието за повече млади специализанти в болницата . Интервю с адвокат Христо Расташки за правната страна на ваксинацията срещу Covid-19. Актуална информация за епидемиологичната обстановка в областта от РЗИ-Варна. Студентските съвети искат..

публикувано на 14.01.21 в 13:44

ОТЛИЧЕН 6 на 14 януари с Валерия Василева

Гост на предаването проф. Христо Найденски, ръководител на Департамент "Инфекциозна микробиология" в Института по микробиология "Стефан Ангелов" на БАН. Как е устроен светът на микроорганизмите, как влияе човекът върху него и какви последствия търпи. За началото на микробиологията в България и по актуални проблеми свързани с коронавирусната..

публикувано на 14.01.21 в 10:52
Варна

“На светло” в сряда, 13.01.2021г.

Обобщение на обстановката след дъждовете; Как пластмасата, която излиза постепенно от употреба, върши и чудеса; Поглед към региона с репортажи от Балчик и село Невша, община Ветрино; Отбелязваме Деня на българското кино; Културните акценти в региона на Варна и Добрич; Спортни емоции с Румен Генов; Една година от взрива в блок 302 в квартал..

публикувано на 13.01.21 в 12:55