Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Котка оцеля три седмици в корабен контейнер, хранила се с бонбони

Снимка: pexels

Котка успя да оцелее в продължение на три седмици на кораб, превозващ контейнери от Одеса до Израел, след като беше заключена в един от тях, съобщава сайтът Лента.

Писаната е останала жива през цялото това време, защото се е хранила с бонбони. След като били разгледани кадри от камерите за видеонаблюдение, се оказало, че котката се е промъкнала в контейнера по време на товаренето в Одеса. 

Морският съд напуснал пристанището на 26 декември и плавал в продължение на три седмици. Още не е ясно как животното е издържало толкова време без вода. В контейнера писаната прогризала опаковката на кутии за бонбони и се е хранела с тях.

Директорът на спедиторската компания Александър Винник разказа, че за пръв път се случва подобно нещо в тяхната многогодишна практика. Моряците предполагат, че котката е издържала без вода, като е близала капки конденз от стените на контейнера.

Понастоящем писаната мореплавател е под карантина. Историята й впечатли много израелци, които искат да я осиновят.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кунчев очаква след 2-3 седмици да спре пикът на заразата

През следващите 2-3 седмици ще бъде последният пик на заразата от Covid-19 у нас. Това каза пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му след това - през пролетта и лятото - се очаква да имаме дълъг период с малко заразени: "Прогнозата на учените е, че в началото на 2022 година би трябвало проблемът Covid не да..

публикувано на 06.03.21 в 13:50

ЦИК определи колко пари ще получават членовете на изборни комисии

Членовете на секционните избирателни комисии извън България също ще получават допълнително възнаграждение - 50 на сто от заплатата,за времето на работа в извънредна епидемична обстановка, свързана с COVID-19. Това реши Централната избирателна комисия. Съгласно решението на Централната избирателна комисия възнагражденията се определят по..

публикувано на 06.03.21 в 13:45
Коджа тепе

Четвърта събота протест в местността Коджа тепе

Десетки жители в местността Коджа тепе край квартал „Виница” във Врана излязоха на пореден протест в центъра на квартала срещу изсичането на гората в района заради изграждането на комплекс от еднофамилни къщи. Хората казаха,че излизат всяка седмица, тъй като институциите не им обръщат внимание. Диана Димитрова и Мария Николова обясниха,че..

публикувано на 06.03.21 в 13:05
Федералният канцлер Ангела Меркел

Меркел:Пандемията увеличи неравенството между половете

Германският канцлер Ангела Меркел, в навечерието на Международния ден на жената, увери, че германското правителство ще продължи усилията си да гарантира равенството между половете. Тя съобщи за това в седмичния си подкаст, публикуван на уебсайта на федералното правителство в събота . Меркел посочи,..

публикувано на 06.03.21 в 13:02

Румъния иска PCR тест за българи, ваксинираните с 2 дози са освободени от карантина

От 21:00 часа тази вечер при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, защото България е включена в списък с държави от т.нар. жълта зона. По информация на посолството ни в Букурещ пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в..

публикувано на 06.03.21 в 13:00

АПИ: Шофьорите да карат внимателно и с автомобили, подготвени за зимни условия

Шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, призовават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В планинските райони дъждът преминава в сняг. Областните пътни управления..

публикувано на 06.03.21 в 12:24
Папа Франциск

Папата се срещна с висшия шиитски духовник в Ирак

Папа Франциск се срещна днес с висшия шиитски духовник в Ирак, великия аятолах Али ас Систани, съобщи Ройтерс. Това е първата среща между глава на Римокатолическата църква и толкова високопоставен представител на шиитския ислям - историческо събитие, тълкувано като призив за мирно съжителство между хората от различни вероизповедания в страна,..

публикувано на 06.03.21 в 11:08