Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите туристи в Слънчев бряг се очакват през юни от Унгария и Украйна

Снимка: архив

Първите туристи в Слънчев бряг това лято очакваме да дойдат от Унгария и Украйна, през месец юни. 
Все още няма радостни новини за някакви активни записвания, но първите няколко резервации вече са направени, каза бургаският туроператор Иван Кирязов. 
Те обаче не са определящи и не можем да кажем, че има някаква тенденция за добър старт на ранните записвания. 
Той посочи че има една няколко резервации от Унгария и Украйна. Те обаче са недостатъчно, за да се каже че сезона ще е добър. От останалите пазари Полша, Чехия, Словакия няма интерес засега към нашата страна. "Миналата година през януари имахме поне около 20% записвания, но сега картината е съвсем различна", коментира още Иван Кирязов. 
Той не прогнозира 2021 година да е оптимистична и че ще има активен и силен сезон. 
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР НовиниБНР КултураБНР СпортБНР ЗдравеБНР Бизнес и финанси



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 хиляди лева за телевизия без лиценз и в бъдеще време...

На последната сесия на Варненския общински съвет беше гласувано отпускането на 50 хиляди лева на телевизионен инвестиционен проект.  В края на януари в общината идва предложение от представители на спортната телевизия Б1Б ТВ. Идеята им е да променят името на телевизията си на Варна ТВ и да помагат за популяризирането на спорта в града...

публикувано на 27.03.24 в 17:20

Петгодишният Дима се нуждае от помощ за лечение в Барселона

Следващият репортаж е зов за помощ за едно украинско дете, успяло да се спаси от войната в родината си, но не и от болестта, с която се бори. Петгодишният Дима, неговата майка Йелизавета и баба му Ирина са намерили подслон в Балчик. Детето е диагностицирано с тежка форма на епилепсия и състоянието му през последните месеци прогресира. Дима има нужда от..

публикувано на 27.03.24 в 16:46

Варненци последваха примера на румънеца, който чисти България

Варненци, обединени в група, която подкрепя инициативата "Румънец чисти България", почистиха детската площадка на улица "Радост"  в квартал "Младост" във Варна и боядисаха пейките. В акцията участват и деца. Това съобщи Борислав Пенчев, който е част от инициативата. Габриел е гражданин на нашата северна съседка, женен е за варненка. Семейството живее..

публикувано на 27.03.24 в 16:15

Българският таратор е на четвърто място сред най-добрите студени супи в света

Тараторът е четвъртата най-вкусна студена супа в света , според класацията на сайта TasteAtlas. В текста под снимката, от световното кулинарно издание описват традиционните съставки на таратора, както и че той има много разновидности в различните региони на страната. "Някои съставки може да бъдат пропуснати, докато други могат да бъдат..

публикувано на 27.03.24 в 06:25

Вместо крадеца дарител "върна" отскубнати пролетни цветя от училищна градинка в Балчик

„За трета поредна година "доброжелатели" отскубват и си присвояват пролетните цветя от градинката на ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Балчик, която радва и всички граждани. Този път извършителят е засечен от камерата на училището... Призоваваме го да възстанови цветята тази вечер...  Ще изключим камерата на входа на училищната сграда, за да може да..

публикувано на 26.03.24 в 14:50

Днес имен ден празнуват Габриела и Гавраил

На 26 март православната църква чества Събор на Св. Архангел Гавриил. Архангел Гавраил (или Гавриил) (евр. - "сила Божия") е един от седемте архангели, т.е. "ангелоначалници", представители на осмия ангелски чин. Архангелите възнасят молитвите на хората към Бог и разкриват смисъла на пророческите видения и хода на събитията, особено на пророчествата за..

публикувано на 26.03.24 в 09:56

Над 700 души ще получават здравни грижи вкъщи до юли месец

Община Варна предоставя почасови мобилни здравни грижи и социални услуги в домашна среда на хора с увреждания и възрастни. Дейностите са реализират по проект „Грижа в домашна среда“ по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027. Проектът е стартирал от началото на 2023 година. Той се удължава с още три месеца и ще..

публикувано на 25.03.24 в 15:22