Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 20 януари 2021 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Д.Дончева

Варненската туристическа камара е съорганизатор на безплатни уебинари, наречени „Маркетинг уикенди в туризма”. Всяка събота и неделя, в месеците февруари и март, водещи експерти в областта на дигиталния маркетинг ще имат възможността да споделят своя опит и знания с различни представители на туристическия бранш. Репортаж.

Колко успешно е популяризирането на туристически дестинации през социалните мрежи?  Интервю с Антон Минков, който създава и поддържа фейсбук страницата „Красиви места от България“.

Дигиталните технологии и глобализацията предизвикват съществени промени в бизнес средата и в изискванията към квалификацията на работниците и служителите. Специфичен катализатор на тези процеси се оказа извънредната ситуация, предизвикана от пандемията Ковид-19. Какви са тенденциите и иновативните практики на пазара на труда и във висшето образование? Разговор по темата с доц. д-р Десислава Серафимова от варненския Икономически университет.

Какви проекти свързани с подобряването на инфраструктурата във Варна ще реализира общината?  Христо Иванов, заместник- кмет.

Започна рекултивацията на общинското депо за битови отпадъци в Суворово. Какви последствия донесе това за местната хазна? Кметът на Суворово Данаил Йорданов

„Новатори от 80-те години на ХХ век“ – с мащабна изложба открива годината Градската художествена галерия във Варна. Творби на големите имена на българското пластично изкуство, притежание на фонда на Варненската галерия, ще бъдат експонирани от днес до края на февруари във впечатляваща експозиция.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 8 март с Емилия Николова

Нарушени ли са правата на учениците, които трябва да имат сметка в конкретна банка, за да получават стипендия?   Сдружение "Дишай, Девня" организира мълчалив протест пред Министерството на околната среда и водите. Какви са исканията? „Гласуваме за първи път“ – рубрика на студента по медицина Павло Славов. Здравната рубрика на д-р..

публикувано на 08.03.21 в 05:00

"По първи петли" на 8 март

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ РАДИО ВАРНА – 8.03.2021, ПОНЕДЕЛНИК, от 4 до 6 часа ВОДЕЩ: ВАНЯ СЛАВОВА От ранни зори започва забавлението за всички дами, решили да посрещнат с настроение и усмивка изгрева на осмомартенското утро! За добрата музикална селекция грижа има звукорежисьорът Иван Тасев. Очакваме песни с най-хубавите послания за..

публикувано на 07.03.21 в 15:20

В „Гравитация нула” на 5 март

В „Гравитация нула” на 5 март с Мартин Николов -   100 години Варненски драматичен театър „Стоян Бъчваров – разказ за патрона на театъра; -   "Търсач на истини” – ретроспективна изложба по повод 60-годишнината на Георги Йорданов в Градската художествена галеря във Варна – представя я изкуствоведът Румен Серафимов; -..

публикувано на 05.03.21 в 13:24
Chart

#623 ТОП 20 (05.03.2021-12.03.2021)

публикувано на 05.03.21 в 11:37
местност Фичоза

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната..

публикувано на 05.03.21 в 05:57
Пролет в Париж, Франция

НА СВЕТЛО на 4 март с Валерия Василева

Съдбата на ОУ "Иван Рилски" - Варна - позицията на гражданите от протеста в защита запазването на 100-годишното училище и на Дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна. Общинският съвет във Варна днес обсъжда бюджета на общината за 2021 - акцентите от дискусията. Още две музикални събития има във Варна от фестивала „Традиция с бъдеще”..

публикувано на 04.03.21 в 13:22

"Новият ден" на 4 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Единственият подлез в Белослав е в окаяно състояние. Как преминават жителите и какво прави общината? Протест против събарянето на варненското Основно училище „Свети Иван Рилски“ организират варненци тази сутрин. Репортаж от протеста. До къде стигна идеята за изграждане на т.нар. леко метро във Варна? Какво мотивира деца от Долни..

публикувано на 04.03.21 в 06:00