Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„С кола на кино” отново гостува във Варна

Снимка: БТА

След успеха на инициативата „С кола на кино” в края на миналата година, от днес до 15 февруари, варненци и гостите на града отново ще могат да се потопят в магията на седмото изкуство от своя автомобил. За Радио Варна организаторът Антоанета Александрова каза, че заради Свети Валентин програмата ще бъде с акцент към романтичните прожекции. Има и нови заглавия, сред които филмът „Вещиците”. Тон на автомобилната кино-фиеста ще даде хитовата американска продукция „Гренландия: Последно убежище”, чиято прожекция е днес от 18 часа. През уикенда, програмата ще стартира от 17,30 часа.

„Каним хората да идват по-рано от началния час, за да получат необходимите инструкции”, каза още Антоанета Александрова и допълни, че са осигурени всички необходими условия за безопасност и комфорт на зрителите.

„Максималният брой автомобили за една прожекция е около 57. Нареждаме ги на шахматен принцип. Хората могат да си отварят прозорците, както и да подгряват колите си. Единствено не се препоръчва да излизат от автомобила. При някаква нужда или проблем, могат да си пускат аварийните и тогава ще бъдат обслужени от човек от екипа”, поясни още Александрова. По думите й, досега не се е стигало до конфликтни ситуации.

Често хората си резервират билет предварително, което помага на организаторите да предвидят броят на автомобилите и тяхната големина. Резервации могат да се правят на фейсбук-страницата „С кола на кино”, където е посочен и телефон. Там може да бъде намерена и пълната програма за филмите. Билети се продават и на място. Цената им е 7 лева на човек. Няма ограничение за броя на хората в автомобила, каза още Антоанета Александрова.  С оглед на очакванията за влошаване на времето, всекидневно организаторите следят прогнозата. Според Александрова, прожекции могат да бъдат отложени при много лоши атмосферни условия и най-вече силен вятър.

„Имаме резервации от Бургас и от Добрич. Всичко се случва. Затова и хората не плащат предварително при резервация. Винаги пазим местата им до последно”, каза организаторът.

Антоанета Александрова е щастлива от факта, че автокиното се връща на мода в България.

Подробности за програмата и организацията, чуйте в репортажа на Иван Барбов: 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кръстът над село Брестак

Звукови гледки от село Брестак, община Вълчи дол

Поемате по магистралата за София. Край Девня отбивате вдясно и карате по пътя за Суворово. Там завивате наляво и се отправяте към Вълчи дол. След което стъпвате на пътя за Добрич. До тук пътищата са много добре асфалтирани. След Вълчи дол продължавате по пътя за Добрич. След няколко минути ще стигнете до кръстовище. Там от главния път се отклонява шосе,..

обновено на 17.04.21 в 09:39

Трима близнаци се ожениха в един и същи ден и станаха бащи едновременно

В нигерийския град Нгво трима братя близнаци се ожениха в същия ден и едновременно станаха бащи, съобщи изданието Pulse. Чинуду, Чуквебука и Кенечукву Онийа се ожениха на 6 юни 2020 г. Първоначално имаше слухове, че булките им също са тризнаци, но това не се оказа така. След 10 месеца и тримата имаха..

публикувано на 17.04.21 в 09:36

С боб и царевица вместо бюлетини гласували следосвобожденските българи

Много често в някои селища няма грамотни хора, няма кой да напише бюлетините и за това се прибягва до доста прости форми – бял и черен боб, боб и царевица и други. Те са замествали бюлетините в условията на двупартийна система след Освобождението. После, когато се усложнява политическия живот в страната,..

публикувано на 17.04.21 в 09:12

Какво казва езикът на тялото за човека срещу вас

Невербалните знаци в комуникацията могат да говорят много. Всъщност повечето форми на комуникация са невербални. Езикът на тялото представлява 50 до 70 процента от общуването. Това включва изражения на лицето и движения на тялото. Мимиките обикновено са лесни за разбиране. Но друг език на тялото може да бъде..

публикувано на 17.04.21 в 07:11

Световен ден на хемофилията

През април 2021 Българската Асоциация по Хемофилия за 7-ма поредна година организира информационна кампания по повод Световния Ден на Хемофилията - 17 април. Кампанията ще премине под надслов „Движим се заедно с промяната!“, съобразно изминалата 2020 година, белязана от световната пандемия. Година, в която..

публикувано на 17.04.21 в 07:05

Да изиграеш Чарли Чаплин на рождения си ден

Анна Стойкова е на 7 години. Преди два дни тя отпразнува своя рожден ден с торта, подаръци и приятели. Като всяко дете, но не съвсем. Анна избира темата на тържеството да бъде посветена на легендарния Чарли Чаплин. Актьорът е роден на днешния ден през далечната 1889 година. И въпреки че двамата ги дели повече от век, Чаплин е герой в очите на Анна. Любим..

публикувано на 16.04.21 в 13:55

Впечатляващи обществени сгради за образование и здравеопазване представиха дипломанти на ВСУ “Черноризец Храбър”

С три пълни шестици приключи защитата на дипломните проекти на студентите от Випуск 2021 на  специалност “Архитектура”  във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Държавната изпитна комисия, председателствана от чл.-кор. проф. д.арх.н. арх. Атанас Ковачев - ръководител на катедра “Архитектура и урбанистика” на университета,  отличи с..

публикувано на 16.04.21 в 11:30