Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Министър Ангелов на посещение в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна

| обновено на 23.02.21 в 07:17

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще даде начало на работата на последно поколение компютърен томограф в УМБАЛ "Света Марина" във Варна, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Посещението на министъра във варненското лечебното заведение е предвидено за днес - 23 февруари.

С новата апаратура ще се разширят възможностите за диагностика на сърдечносъдовите и мозъчните заболявания, както и за изследване функцията на белия дроб.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Моржуването - хоби или устойчив имунитет

Да живееш здравословно, за едни е мода. За други – напълно необходимо условие в днешния забързан живот. Едни ходят на фитнес или бягат сред природата, други обиколят планините, трети, особено ако живеят до морето, правят студени бани. Според мнозина – моржуването или потапянето в ледена вода, е един от най-добрите методи за създаване на устойчив имунитет...

публикувано на 28.02.21 в 12:38

Астероиди с български имена

В най-скоро време два астероида ще получат български имена. Те са открити при изследване на Слънчевата система от студентското космическо и астрономическо общество, създадено към Планетаруима във Военноморското училище. Там работят по програма на НАСА за обработване на астрономически снимки, направени от големи телескопи, за да бъдат откривани и..

публикувано на 28.02.21 в 12:29

Починалите от коронавирус е добре да бъдат кремирани

Интересът към кремациите през последните години се увеличава. Ограничения брой гробни места също подтикват хората да потърсят алтернативен метод за прощаване с починалите си близки. В страната има три крематориума – в София, Пловдив и Варна. Варненският е най-нов. Той работи втора година, каза за Радио Варна неговият управител Кирил Стоянов. Процесът на..

обновено на 28.02.21 в 12:17

Бюлетин за опасността от лавини изготвят от новоучредената Българска лавинна асоциация

Дебелата снежна покривка и положителните температури са основните предпоставки за образуването на лавини. През последните дни опасността от тях е повишена. Лавини паднаха в Рила и Пирин. Дори движението по зимната маркировка не гарантира безопасност. За съжаление в България няма единна система за предупреждение. В останалите страни от Европейския съюз тя..

публикувано на 28.02.21 в 12:16

Висока активност на референдум за отделянето на Обзор към 10 ч.

Висока активност на референдум за отделянето на Обзор от община Несебър към 10 ч. - над 25 на сто, сочат предварителни данни. Най-висока е тя в с. Паницово – почти половината от гласоподавателите. В самия Обзор активността също е висока, около 24%. Гласуването преминава спокойно. Няма констатирани нарушения. Припомняме, че местен референдум за..

обновено на 28.02.21 в 10:51

Избори за кмет в с. Слънчево днес

Предсрочни избори за кмет на варненското село Слънчево, общ. Аксаково се провеждат днес. Изборите започнаха нормално, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Ирина Добрева. 765 са жителите на селото с право на глас, които ще избират между трима кандидати – Красимир Михалев от ГЕРБ, Мария Данкова от БСП и Добринка Йорданова от..

обновено на 28.02.21 в 10:39

Дърво с мартеници в Каварна

Закичено с над 80 ръчно изработени мартеници дърво  в центъра на Каварна,предизвиква радостни  усмивки по лицата на минаващите край него  хора. За седма поредна година Съюз на пенсионерите 2004 г. и участието на клубовете „Кирил и Методий“ /на учителите/, на незрящите, „Радка Чаушева“ и „Добруджанка“ радват малки и големи с ръчно изработените..

публикувано на 28.02.21 в 10:28