Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НА СВЕТЛО на 22 февруари с Иван Барбов

Снимка: Радио Варна, Габриела Гаврилова

За дейността на ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-та във Варна и Балчик и готовността на личните лекари за ваксинацията.

Представители на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри"се събират днес пред Министерството на земеделието. За проблемите на пчеларите, говори Атанас Каракашев, дългогодишен пчелар и председател на Областната пчеларска организация във Варна.

Как преминаха консултациите при кмета на Община Варна за сформиране на съставите на секционните избирателни комисии за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Репортаж на Даниела Стойнова.

Как изкуството на фотографията и необятните морски дълбини се преплитат в изложбата на Сдружение „Таляна“ в центъра на Варна?

Какви с решения взеха съветниците от ПК „Наука и образование” към Общински съвет-Варна?

За предизвикателствата и трудностите пред скаутите в условията на пандемията и мисията на скаутското движение.

Ще ви срещнем с варненския алпинист Върбан Петков, секретар на Туристическо дружество „Владислав Варненчик“, който разказва за обиколката на връх Монблан.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 9 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Затягане на мерките срещу коронавирус искат медиците от спешните центрове. От своя страна собственици на заведения определят като абсолютно неприемливо каквото и да е затягане на мерките, свързано със заведенията. Мненията на двете страни и техните аргументи. Днес е последният   ден, в която българите в чужбина могат да подават заявления..

публикувано на 09.03.21 в 12:45

"Новият ден" на 9 март с Мариела Димитрова

Съществуват много онлайн калкулатори за изчисляване на въглехидратите и калориите за възрастните диабетици. Някои от тях се ползват и от родителите на деца с диабет . Няма обаче официален калкулатор за децата в детски градини и училища. Дори във Варна, която е единствената община в страната, където вече шеста година медици се обучават как да..

публикувано на 09.03.21 в 06:57

"Новият ден" на 8 март с Емилия Николова

Нарушени ли са правата на учениците, които трябва да имат сметка в конкретна банка, за да получават стипендия?   Сдружение "Дишай, Девня" организира мълчалив протест пред Министерството на околната среда и водите. Какви са исканията? „Гласуваме за първи път“ – рубрика на студента по медицина Павло Славов. Здравната рубрика на д-р..

публикувано на 08.03.21 в 05:00

"По първи петли" на 8 март

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ РАДИО ВАРНА – 8.03.2021, ПОНЕДЕЛНИК, от 4 до 6 часа ВОДЕЩ: ВАНЯ СЛАВОВА От ранни зори започва забавлението за всички дами, решили да посрещнат с настроение и усмивка изгрева на осмомартенското утро! За добрата музикална селекция грижа има звукорежисьорът Иван Тасев. Очакваме песни с най-хубавите послания за..

публикувано на 07.03.21 в 15:20

В „Гравитация нула” на 5 март

В „Гравитация нула” на 5 март с Мартин Николов -   100 години Варненски драматичен театър „Стоян Бъчваров – разказ за патрона на театъра; -   "Търсач на истини” – ретроспективна изложба по повод 60-годишнината на Георги Йорданов в Градската художествена галеря във Варна – представя я изкуствоведът Румен Серафимов; -..

публикувано на 05.03.21 в 13:24
Chart

#623 ТОП 20 (05.03.2021-12.03.2021)

публикувано на 05.03.21 в 11:37
местност Фичоза

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната..

публикувано на 05.03.21 в 05:57