Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Варненският драматичен театър отбелязва юбилея на Костадин Бандутов с три негови хитови постановки

БЪНДИАДА - Режисьорът Костадин Бандутов на 75

Варненския драматичен театър отбелязва юбилея с три негови хитови постановки на 23, 25 и 27 февруари:

23.02.2021 г. – 19:00 Основна сцена

БАЩИ, ЛЪЖИ И ОЩЕ НЕЩО

комедия от Рей Куни

режисьор - Костадин Бандутов 
сценография и костюми - Петър Митев

Участват: Свилен Стоянов, Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов

„Бащи, лъжи и още нещо“ на пръв поглед трябва да съвмести несъвместимото – желанието на публиката да се смее и нашия стремеж този смях да не бъде плод на блудкави театрални шеги. И затова се спрях на Рей Куни, който освен че умее да разсмива зрителя, може да го накара и да се замисли. Другият повод е 60-годишнината на моя колега и приятел Свилен Стоянов. Радвам се, че той избра точно този спектакъл за своето честване.

„Бащи, лъжи и още нещо“ е забавна игра на емоции и естетическа наслада! Заповядайте и вие на театралния празник! КОСТАДИН БАНДУТОВ - режисьор


25.02.2021 г. – 19:00 Основна сцена

САМО ЗА ЖЕНИ

По текстове от Дарио Фо и Франка Раме

Сценичен вариант и режисура - Костадин Бандутов
Сценография и костюми - Даниела Николчова
Хореограф и музикална среда - Никола Йорданов
Участват: Милена Кънева, Петя Ангелова, Даниела Викторова, Биляна Стоева


27.02.2021 г. – 16:00 Основна сцена

ПРИКЛЮЧЕНИЯ ОПАСНИ СЪС ГЕРОИ СЛАДКОГЛАСНИ

Текст - Недялко Йорданов
Музика - Хайгашод Агасян

Постановка - Костадин Бандутов
Сценография и костюми - Даниела Николчова
Хореография - Георги Енчев - Гоош

Участват: Цветина Петрова, Стоян Радев, Николай Кенаров, Константин Соколов


Роден на 17 февруари 1946 г. в Благоевград, Костадин Бантутов не е и подозирал колко различни пътища му е приготвила съдбата. Но и никак не се отказва от възможностите, които тя му поднася. За начало завършва механотехникума в родния си град (1965), но след това, вместо на техническите, се отдава на юридическите науки и завършва право в СУ „Св. Кл. Охридски“ (1972). Наблюденията му като съдия върху превъплъщенията на човека, както и разностранните му интереси, го подтикват към едно трето поприще, което обединява всички други - театъра. Намерил новото си призвание, той записва и завършва ВИТИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност Режисура за драматичен театър (1979).




Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме Св. Четиридесет мъченици

Денят на Свети четиридесет мъченици, който Българската православна църква почита днес, в нашия календар е свързан с победата на цар Иван Асен Втори над епирския владетел Теодор Комнин, станала на 9 март 1230 година при село Клокотница. Победителят от битката цар Иван Асен Втори бил тържествено посрещнат от търновските граждани..

публикувано на 09.03.21 в 09:14

Изложба акварел по случай 8 март беше открита във Варна

Изложба акварел по случай Международният ден на жената беше открита днес във варненския творчески квартал на Сдружение „Таляна”. Картините са на варненската художничка Стела Кенфийлд. Тя напуска България в годините на късния социализъм и развива дарбата си в САЩ. Там живее близо 40 години, преди да се завърне в родината. Творбите са..

публикувано на 08.03.21 в 18:12

Осмомартенска „феминистка“ изложба в гората с обратен ефект

Осмомартенска „феминистка“ изложба в гората с обратен ефект се откри в т.нар. Галерия “Бункер/Вunker“, която ползва алтернативното пространство на един изоставен бункер в гората над телевизионната кула във Варна. Организатор на събитието е художникът Нено Белчев , който събира 13 автори от страната и чужбина, които имат отношение към темата...

публикувано на 08.03.21 в 16:57

Отлагат "Отело" във Варна и в София

Поради заболяване на актьор представленията на "Отело" от Шекспир, реж. Пламен Марков, предвидени за 13 март във Варна и за 15 март в НТ "Иван Вазов" в София, се отлагат. Във Варна на 13 март, 19.00, Основна сцена, поради големия интерес към юбилейния спектакъл "100!", посветен на 100-годишнината на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", вместо..

публикувано на 07.03.21 в 14:49

Съвършенства под вода в Градската художествена галерия

Международен салон по подводна фотография се откри в Градската художествена галерия във Варна. В следващите десет дни жителите и гостите на Варна могат да й се насладят сетивно. В салона вземат участие изявени подводни фотографи от цял свят. Изпратени са 475 творби на 73 фотографи от 27 държави. Международно жури от петима от..

обновено на 07.03.21 в 13:52

Италианската рок банда Монескин спечели голямата награда на фестивала в Сан Ремо

Италианската рок банда Монескин спечели 71-ото издание на фестивала в Сан Ремо с парчето "Тихи и добри", съобщиха РАИ и АНСА. Името на групата идва от датската дума за пълнолуние. Бандата, пееща в стил алтернативен рок, буквално възпламени сцената на феста снощи. Победата на Монескин дойде изненадващо, защото песента им не беше начело в..

публикувано на 07.03.21 в 11:19

Връчват Гоя - престижните филмови награди в Испания

Тази вечер се провежда церемонията по връчването на наградите Гоя-престижните филмови награди в Испания. Наградите ще бъдат присъдени за 35-и път и за първи път от създаването си през 1987 година ще се провеждат без публика, а номинираните ще се свържат онлайн от домовете си. Заради пандемията бе решено церемонията да се проведе без присъствието на..

публикувано на 06.03.21 в 18:57