Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Новият ден" на 23 февруари с Мариела Димитрова

дърво мартеница
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Обществена консултация за домашното насилие, вкл.кибертормозът, провежда ЕК. Въпросникът е достъпен за попълване онлаийн от всеки европейски гражданин. Мненията ще бъдат включени в Стратегията за равенство на половете, която се очаква до края на годината. Още по темата в 8.10 часа в рубриката "Евранет +".

В 8.40 продължаваме с репортаж за това как музикалният звънец в училище разнообразява и дори усмихва учениците преди влизане в час. Репортаж от ОУ „Васил Друмев“,  което е едно от училищата във Варна, в което вече две години децата така започват и приключват часовете.

От тази седмица и личните лекари се включват във ваксинацията. Как започва кампанията при тях – в 9.20 часа репортаж от кабинетите на ДКЦ-1 "Св.Клементина" във Варна. Ще чуем и варненец, който след тежка сърдечна операция  вече 10 години се доверява  на ваксините.

В 9.40 часа е рубриката „Рестартирай Европа“, в която днес ще разкажем за бъдещето на Общата селскостопанска политика, новите изисквания и мерки, които се очаква да бъдат заложени в нея, както и за преговорните позиции на България преходният период.

Последни дни за поредната благородна кауза на доброволците от младежката организация „Делфините” във Варна. Тя е в духа на наближаващия празник 1 март. За нея и другите инициативи на младите „делфини”, ще научим от репортаж в 10.10 часа.

След многобройни сигнали на граждани,които пътуват с линия 409 до „Златни пясъци”, че не могат да използват електронната билетна система в автобусите на частната фирма „Ченсфилд”,която заедно с „Градски транспорт „ обслужва линията – какво ще се промени с цел подобряване на обслужването на пътниците ще чуем репортаж в 10.20 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 9 март 2021 г. с Димитрина Дончева

Затягане на мерките срещу коронавирус искат медиците от спешните центрове. От своя страна собственици на заведения определят като абсолютно неприемливо каквото и да е затягане на мерките, свързано със заведенията. Мненията на двете страни и техните аргументи. Днес е последният   ден, в която българите в чужбина могат да подават заявления..

публикувано на 09.03.21 в 12:45

"Новият ден" на 9 март с Мариела Димитрова

Съществуват много онлайн калкулатори за изчисляване на въглехидратите и калориите за възрастните диабетици. Някои от тях се ползват и от родителите на деца с диабет . Няма обаче официален калкулатор за децата в детски градини и училища. Дори във Варна, която е единствената община в страната, където вече шеста година медици се обучават как да..

публикувано на 09.03.21 в 06:57

"Новият ден" на 8 март с Емилия Николова

Нарушени ли са правата на учениците, които трябва да имат сметка в конкретна банка, за да получават стипендия?   Сдружение "Дишай, Девня" организира мълчалив протест пред Министерството на околната среда и водите. Какви са исканията? „Гласуваме за първи път“ – рубрика на студента по медицина Павло Славов. Здравната рубрика на д-р..

публикувано на 08.03.21 в 05:00

"По първи петли" на 8 март

ПО ПЪРВИ ПЕТЛИ РАДИО ВАРНА – 8.03.2021, ПОНЕДЕЛНИК, от 4 до 6 часа ВОДЕЩ: ВАНЯ СЛАВОВА От ранни зори започва забавлението за всички дами, решили да посрещнат с настроение и усмивка изгрева на осмомартенското утро! За добрата музикална селекция грижа има звукорежисьорът Иван Тасев. Очакваме песни с най-хубавите послания за..

публикувано на 07.03.21 в 15:20

В „Гравитация нула” на 5 март

В „Гравитация нула” на 5 март с Мартин Николов -   100 години Варненски драматичен театър „Стоян Бъчваров – разказ за патрона на театъра; -   "Търсач на истини” – ретроспективна изложба по повод 60-годишнината на Георги Йорданов в Градската художествена галеря във Варна – представя я изкуствоведът Румен Серафимов; -..

публикувано на 05.03.21 в 13:24
Chart

#623 ТОП 20 (05.03.2021-12.03.2021)

публикувано на 05.03.21 в 11:37
местност Фичоза

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната..

публикувано на 05.03.21 в 05:57