Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиера на танцовия спектакъл "RE..." във Варна днес

Снимка: архив

Премиера на танцовия спектакъл "RE..." на Варна Денс Театър е насрочена за днес. Спектакълът заговаря тематиката на нашето забързано, суетно ежедневие, като в същото време призовава да погледнем по-дълбоко в себе си, за да открием там нещата, които в действителност имат значение. Спектакълът е изграден от три танцови миниатюри с трима хореографи, пред които бе поставена задачата да пресъздадат своя отговор на глобалните събития от изминалата година чрез езика на танца. Миниатюрите бяха показани в градска среда на различни локации из Варна през 2020 г. и отличени с Независима награда за култура Media AwARTs'.


Събитието ще се проведе на сцената на Операта с финансовата подкрепа на Министерството на културата и ще бъде част от «Танцови маршрути» - фестивал за съвременен танц, създаден с идеята да показва във Варна добри танцови практики от страната и чужбина.

Началният час е 19.

ВИЖТЕ ОЩЕ
БАФТА

BAFTA връчва филмовите си награди

Двудневните награди на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA) започват днес в Лондон. В първия ден на церемонията, която се провежда онлайн тази година поради ограничения на коронавируса, бронзовите маски ще бъдат наградени в осем категории. Наградите ще включват най-добър кастинг,..

публикувано на 10.04.21 в 07:15

Поставят паметник на Шарл Азнавур във Варна

Паметник на Шарл Азнавур ще бъде поставен в центъра на Варна догодина. Инициативата е на Общоарменския благотворителен съюз и фондация „Азнавур“.  Предвижда се монументът да бъде открит на 22 май 2022-а. Скулптор е Пламен Аврамов.  Кралят на шансона напусна този свят на 94 години през 2018-а. Роден в семейство на арменски имигранти, той..

обновено на 09.04.21 в 10:42

Вижне новите попълнения в "Спасение има": изложба-живопис на Николай Ангелов-Гари

Разгледайте новите живописни платна на  Н иколай Ангелов- Гари , които той специално нарисува за самостоятелната му изложба " Спасение има " в Галерия Ларго.   Загадъчни и магнетични, моделите в картините му винаги ни гледат със закачка в очите и усмивка. Изложбата може да бъде разгледана в Галерия Ларго до 20 април на живо на  ул...

публикувано на 09.04.21 в 09:50

Изложба „Pontica“ откриват днес във Варна

В центъра на събитието е румънският куратор Дан Тудор Труйка, който е поканил за участие с техни работи 30 професионални художници от Румъния, България, Испания и Унгария.  Откриването е от 17:00 в Градската художествена галерия „Борис Георгиев”. Международна изложба „Pontica“ се открива на 9 април 2021 от 17:00 в Градската художествена галерия..

публикувано на 09.04.21 в 09:15

Да се вгледаме по-дълбоко в света, който ни заобикаля е посланието на “Open your eyes”- вторият авторски албум на София Димитрова

София Димитрова е един от ярките представители на варненската музикална сцена. Две години след дебютния албум „ Return” , тя представя втория си проект с авторска музика -„ Open your eyes”. В основата му е еклектичното звучене, в което се преплитат алтернативен, ню уейв и гръндж стилове. София е вокалист,..

публикувано на 08.04.21 в 13:38

Варненският куклен театър с награда "Златен кукерикон"

Спектакълът за възрастни "Ако Фройд беше индиец" на Държавен куклен театър - Варна, получи наградата за постижение в хумора и сатирата в българския театър "ЗЛАТЕН КУКЕРИКОН". Тя се връчва от Сатиричен театър "Алеко Константинов" за пети път и е жест на внимание към колегите от страната, които развиват комедията и сатирата на театрална сцена...

публикувано на 08.04.21 в 06:50
Снимката е илюстративна.

Районен съд - Балчик обявява конкурс за ученическа рисунка

Районният съд в Балчик обявява конкурс за рисунка на тема "Съдът в очите на децата". Инициативата има за цел да привлече вниманието на учениците от града към съдебната власт, да повиши тяхната правна грамотност и култура. Регламентът на конкурса позволява на младите художници да използват различни материали и техники. Единственото изискване е..

публикувано на 06.04.21 в 17:09