Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови доставки на ваксини идват в края на седмицата във Варна

Снимка: БТА

Очакват се нови доставки на ваксини в края на седмицата във Варна. В момента има зелени коридори за ваксиниране с "Астра Зенека" в Регионалната здравна инспекция и един от Диагностично-консултативните центрове, както и в денонощния кабинет. Това съобщи областният управител на Варненска област Стоян Пасев. Голям интерес от членовете на секционните избирателни комисии към ваксинирането се регистрира във Варна, посочи още той.

Пасев каза още, че вчера в морската столица са доставени още около 2000  ваксини на "Пфайзер",  с които ще бъдат имунизирани  участниците в изборния процес.

След пристигането на новите количества от препаратите се очаква да заработят зелените кородори във всички ДКЦ-та във Варна.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова със Стоян Пасев:

Припомняме, РЗИ Варна  от днес отвори  дежурен телефон - 0885003992 за записване на граждани за ваксиниране срещу COVID–19 с ваксината на AstraZeneca.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Курсанти от Морското училище ще направят пролетно почистват около храмовете във Варна

Пролетно почистване ще се проведе утре (17.04., събота) около храмовете „Св. Николай Чудотворец“, „Свети Архангел Михаил“, „Света Петка“ и „Светни Атанасий“ . Организатори на акцията преди Великденските празници са Висшето Военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, съвместно с Варненската и Великопреславска митрополия. Ще бъдат осигурени чували и ръкавици..

публикувано на 16.04.21 в 14:57

Парламентът създаде комисия за проверка на предишното управление

Депутатите създадоха специална комисия, която да провери предишното управление. 214 депутати подкрепиха предложението. Думата "ревизия" в името на комисията бе гласувано да бъде заменена с "проверка". 

публикувано на 16.04.21 в 14:47

За covid-19 пандемията вярваме най-много на лекари и експерти, по-малко на властите

#COVID19 пандемията засили здравната несигурност, в която живеем повече от година, тласна повече хора към бедност и задълбочи социалните неравенства. Различни новини, информации, слухове... Всички те "биещи се" често едни с други. Понякога дори пълни с грешки и сериозна дезинформация. Един от начините да се преборим с това, но също така и да..

обновено на 16.04.21 в 13:56

Във Варна започва записването за безплатни прегледи след изкаран COVID-19

Записването за безплатната програма “Комплексно пост-ковид проследяване” започва от днес - 16-ти април, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. Тя дава възможност за профилактика, проследяване и лечение на последиците от преболедуване на Ковид 19. Предвидено е да се извършват прегледи на преболедували  от специалисти по нефрология,..

публикувано на 16.04.21 в 13:52
Снимката е илюстративна.

Доброволци ще почистват каварненското село Селце утре

В събота от 10 часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце. И не само това – те ще засадят и дръвчета. Както на разклона, така и в селото. Инициативата е обявена в синята социална мрежа от Виктория Попова – Иванова. Също така се търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Село..

обновено на 16.04.21 в 13:42

Дават земеделски земи под наем срещу минимум 61 лева за декар в Балчишко

Желаещите да обработват общински земеделски земи в Балчишко трябва да предложат поне 61 лв. за декаргодишно. Това гласи едно от последните решения на местния парламент, на основание на което администрацията ще обяви провеждане на публичен търг с тайно наддаване. Срокът за от­да­ва­не ще е пет го­ди­ни - от 01.10.2021г. до 01.10.2026г. 30% от..

публикувано на 16.04.21 в 13:32
Снимка: архив

Осигурява се поддръжка за два туристически обекта в община Балчик чрез програмата за заетост

За 61 души в област Добрич ще бъде осигурена заетост чрез средствата от 253 хиляди лева по одобрена Регионална програма за заетост. От Областна управа уточняват, че съгласно заявленията на общините 35 от тях ще бъдат наети на 8-часов работен ден, а 26 ще са наети на непълен работен ден. Всички общини планират стартиране на програмата от 1 юни т.г. с..

публикувано на 16.04.21 в 12:53