Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Татяна Дончева е водач на листата на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ във Варна

Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян са водачи на листите в 23 МИР, 24 МИР и 25 МИР в столицата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Във Варна водач на листата е Татяна Дончева, председател на „Движение 21“. В листата са още актьор, зам.-председател на Българска морска камара, адвокати, педагози, предприемачи, финансисти и медицински лица.

В Бургас водач на листата е Живко Табаков - общински съветник и председател на Комисията по туризъм в Общински съвет Бургас. В листата са още 27-годишен IT специалист, медицинска сестра, художник, предприемачи, хотелиери, инженери, счетоводители. В листата е и едно от лицата на протестите в Бургас – Асен Бонджев. Трети в листата е общинският председател на „Изправи се.БГ“ в Приморско Здравко Василев.

Инженер Стоянка Кескинова води листата в Добрич. В момента тя развива свое микропредприятие. В листата за Добрич има още икономисти и юристи.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: архив

Осигурява се поддръжка за два туристически обекта в община Балчик чрез програмата за заетост

За 61 души в област Добрич ще бъде осигурена заетост чрез средствата от 253 хиляди лева по одобрена Регионална програма за заетост. От Областна управа уточняват, че съгласно заявленията на общините 35 от тях ще бъдат наети на 8-часов работен ден, а 26 ще са наети на непълен работен ден. Всички общини планират стартиране на програмата от 1 юни т.г. с..

публикувано на 16.04.21 в 12:53

Парламентът прие оставката на кабинета „Борисов 3“

Със 156 гласа „за“ мнозинството в парламента гласува депозираната оставка на Министерския съвет. Резултатите от гласуването бяха посрещнати с аплодисменти от част от депутатите в пленарната зала, а процедурата премина при отсъствието на министрите от кабинета и министър-председателя Бойко Борисов. Изказвания от парламентарната група на ГЕРБ/СДС също..

публикувано на 16.04.21 в 12:30

Проф. Ангелов: Здравният министър, а не НОЩ носи отговорност

И с третата вълна се справихме, заяви пред депутатите в парламента здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. От парламентарната трибуна проф. Ангелов отговори на критиките, отправени от няколко партии за начина, по който здравните власти се справят с COVID-кризата, както и за разформироването на националния оперативен щаб. „Когато от тази..

публикувано на 16.04.21 в 12:25
капачки

Освобождават от коли таксиметровата стоянка пред Катедралата в събота

Във връзка с провеждане на благотворителната инициатива „Аз вярвам и помагаме“ за събиране на пластмасови капачки, на 17.04. от 8 ч. до приключване на мероприятието - около 18 ч. , ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедралния храм „Успение Богородично“.

публикувано на 16.04.21 в 12:24

Заведенията искат мерките в подкрепа на бизнеса да продължат

Изборите минаха, народът направи своя избор и вчера новите депутати положиха клетва. В този тежък за целия свят период хората и бизнесът имат нужда от стабилност и подкрепа. Затова призоваваме всички, от които ще зависи съдбата на България да загърбят различията си, когато става въпрос за българския бизнес и здравето на хората. Това заявяват от БАЗ и..

публикувано на 16.04.21 в 12:16

Установиха мутация на британския вариант на COVID-19 в България

Мутация на британския вариант на COVID-19 е установена при две жени в Северна България , съобщи проф. Кантарджиев по време на седмичния брифинг на здравние власти за ситуацията с разпространението на COVID-19.  Tой посочи, че миналата седмица са били получени данни от Северна България, че две жени, едната на 60, а другата на 65 г. с британския вариант,..

публикувано на 16.04.21 в 11:27
Слави Трифонов

Трифонов: Мажоритарен вот ще има при сигурен парламент

Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега? Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната..

публикувано на 16.04.21 в 10:55