Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН в петък, 5 март

местност Фичоза
Снимка: Д.Дончева

Зачестиха сигналите от наши слушатели с оплаквания от неприятния въздух в домовете им заради неправилно използване от съседи на димоотводи и отдушници в кухните и мокрите помещения. Валерия Василева потърси за коментар Кристиана Атанасова – юрист и управляващ съдружник на фирма за професионално домоуправление. За рисковете и за нормативната регулация, начуаваме след новините в 8.00ч.;


Всяка неделя в 11ч. доброволци се обединяват в обща кауза за час да почистят обществени места, които са силно замърсени. На 7 март се организира поредна кампания за "Час на чистотата", която ще е в района над Аладжа манастир Повече за инициативата разказваме след спортните новини в 8.30ч.;


Рубрика ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ с Павло Славов


Областният управител на Варна Стоян Пасев за организацията на изборите в малките общини, както и за техническото обслужване на машините за гласуване ще чуем след 9.30ч.;


Минути за култура в ефира ни след новините в 10ч.;


Спектакъл със заглавието на една от най-популярните съвременни български авторски песни за деца и възрастни „Ало, ало, Слънчице“ ще зарадва  малчуганите  във Варна, Шумен и Русе. Спектаклите са утре /събота/ от 17 часа в Русе, в неделя също от 17-сет в Шумен и във Варна на 8 март от 18 часа в Градската художествена галерия .Подробности на финал в програмата ни.ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 23 април 2021 г. с Димитрина Дончева

23 април е Световният ден на книгата и авторското право – Валентина Добринчева, автор на книгата „Дневникът на К“ с истории от Североизточна България по време на двете ковид-изолации през 2020 година. Четенето е на почит във вълчидолското село Искър. Какви книги предпочитат да четат местните жители? „Да почистим заедно“ –..

публикувано на 23.04.21 в 06:00

НА СВЕТЛО в четвъртък, 22 април

В Световния ден на Земята - природозащитната организация WWF призовава да опазваме планетата, както и пъстрия растителен и животински свят, който тя поддържа.   Учените предупреждават, че скоростта, с която експлоатираме Земята, надвишава способността ѝ за възстановяване. Денят на Земята е кулминацията в кампанията на WWF България “Месец на..

публикувано на 22.04.21 в 11:14

НОВИЯТ ДЕН на 22 април с Иван Барбов

Все повече специалисти настояват децата и младежите да се ваксинират срещу COVID-19. Трябва ли и подраствашите да бъдат включени във ваксинационния план? Разговор с педиатъра д-р Каролина Златева. За приноса на Варна в популяризирането на футбола на маса и за жените в „мъжкото царство“ на джагите. Срещаме ви с основателя на Спортен клуб..

публикувано на 22.04.21 в 06:05
Двореца в Балчик

НА СВЕТЛО на 21 април с Валерия Василева

През април стартира общинска програма "Комплексно постковид проследяване” в ДКЦ V "Св. Екатерина" във Варна - интервю с управителя на поликлиниката, д-р Галина Павлова. Надка Стефанова - редовен слушател на Радио Варна, преодоля Covid-19 на 70 годишна възраст и не намира думи, с които да благодари на медицинския персонал от МБАЛ "Св. Анна" за..

публикувано на 21.04.21 в 13:40

"Новият ден" на 21 април 2021 г. с Димитрина Дончева

Какво представлява мултисистемният възпалителен синдром при децата след боледуване от Ковид 19? Разказва майка на 10-годишно дете, което преживя тежко този синдром, ще чуем и мнението на лекар имунолог. 14-тото издание на Черноморския туристически форум ще се проведе в края на тази седмица. Какви ще са акцентите в него? Какво пречи..

публикувано на 21.04.21 в 06:00
Бунтовна Клисура – урок по родолюбие

НА СВЕТЛО на 20 април с Валерия Василева

Репортаж от посещението във Варна на министъра на туризма в оставка Марияна Николова по повод предстоящото откриване на летния сезон на 1 май. Хазартната зависимост - какви са последиците и подценен ли е този проблем у нас, коментира проф. д-р Христо Кожухаров, началник на Втора психиатрична клиника към УМБАЛ "Св. Марина” във Варна. Нова техника за..

публикувано на 20.04.21 в 13:48

"Новият ден" на 20 април с Мариела Димитрова

Един от най-добрите фотографи на дива природа в България Богдан Боев ще направи онлайн обучение „Снимане на птици – съвети и трикове“ (виж заглавната снимка). Той го посвещава на Деня на земята, 22 април, защото фотографиите на диви животни ни помагат да се докоснем до видове и места, до които трудно можем да достигнем сами. С неговите..

публикувано на 20.04.21 в 06:28