Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в клиниката на д-р Людмила Емилова. Там с него се срещна Габриела Гаврилова.

Още през 1986 година, когато завърших медицина, аз имах хипертония. Сега съм на 60. Опитвал съм всякакви лечения за себе си. Преди 25 години ми откриха диабет и ми се получиха усложнения с диабетна невропатия. Опитът да реша проблема с лекарства се оказа неуспешен, защото се получаваше така, че аз надяждам ефекта на лекарствата по думите на колегите ми. Похапвам много, а не се движа. Все повече инсулин, все повече храна, задъхвам се уморявам се и се появи опасност да си загубя работата. Така попаднах в клиниката на д-р Емилова и се реши да не правя и грам инсулин, защото моят панкреас функционира нормално и ако премина на сурово растително хранене ще се повлияя добре. Така и стана. И резултатите го показват. 

Вие в момента държите бележката, която показва какъв е резултатът от плодолечението?

За 20 дни съм свалил 13.5 килограма. Аз не бих нарекъл това гладуване, защото се пие чай и се ядат плодове като се редуват през два часа. Казват, че плодолечението с череши се отразява също много добре на организма и сега чакам с нетърпение това да се случи. Приключих с двадесетдневния режим и дори получих диплом затова. И сега ми предстои захранването, което е по-сложно. Но ще се справя с това. Още повече, че имам съмишленик в лицето на съпругата ми, която е солидарна с мен и се храни по същия начин. Тук има и достатъчно възможности за раздвижване. Има басейн с топла вода и фитнес в хотела, всяка сутрин .

Вие бяхте във фитнеса само преди минути.

Да. Всеки ден от 9 часа съм във фитнеса. А преди много ме мързеше и гледах да паркирам близо до блока, че да не се движа. А сега всеки ден ходя по час и половина, дори чувствам, че мога и по два пъти на ден да ходя, но не е разумно. Трябва да се променя режимът с малки крачки, а не рязко. Когато дойдох тук си носех 4 книги да си чета, но тук си купих още 7  по темата. И там пише, че трябва да се яде растителна храна. Броколи, брюкселско зеле, карфиол, бобови култури също, гъби. Разбира се не бива да се прекалява. Тепърва има да откривам много нови неща. 

Аз много се радвам, че този център съществува. Хубаво е, че има такова място. Тук хората са много вдъхновени, всеки си разказва историята. Виждаме се по коридора, ставаме приятели. Всеки ден има активна гимнастика на чист въздух, гледаме филми и най-вече има резултат.

Телефонът за връзка с клиниката на д-р Людмила Емилова е 0888/951288. Тя се намира в хотел "Аква Азур" в к.к. Свети Константин и Елена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27